Āboltiņa: Vairs nevar būt ne runas par SC iespējamo iesaistīšanu koalīcijā

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Patlaban vairs nevar būt ne runas par apvienības “Saskaņas centrs” (SC) iesaistīšanu koalīcijā, piektdien laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” saka Saeimas priekšsēdētāja un partijas “Vienotība” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Šobrīd par to vairs nevar būt ne runas, kaut gan toreiz tas būtu uzskatāms par spilgtu integrācijas piemēru," laikrakstam atzīst Āboltiņa, uzsverot, ka tieši valodas referendums skaidri un gaiši parādījis, ko SC grib politiskajā ziņā.

Āboltiņa arī laikrakstam atzīst, ka SC "šobrīd nāk ar ienaidnieka meklēšanu un sabiedrības šķelšanas mēģinājumiem", sadalot Latvijas iedzīvotājus latviešos un krievos, kā tas nav bijis kopš 1918.gada un arī 1991.gadā, kad uz barikādēm stāvējuši dažādu tautību cilvēki ar vienu ideju par kopīgu valsti.

"Saimniekošana Rīgā parāda, ko viņi [SC] spēj izdarīt praktiski. Es kā demokrāte pēc būtības uzskatu: mums ir demokrātiska valsts, kuras pilsoņi ievēl savu parlamentu, un 30% no tā veido SC, un mums jāatrod sadarbības formas arī ar šiem cilvēkiem, bet sadarbības formām ir jābūt tādām, kas neapdraud valsts pamatus," laikrakstam uzsver Saeimas priekšsēdētāja.


Написать комментарий