“Dinamo” pirmo reizi tumšajos kreklos

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" hokejisti pirmo reizi laukumā dosies melnajos formas tērpos, kas radīti par godu piektajai sezonai. Rīdziniekiem pretī stāsies Maskavas "Spartak", kas līdzšinējās cīņās izcīnījis par vienu punktu vairāk. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide būs skatāma kanālā TV6.

Sezonas pirmajos deviņos mačos "Dinamo" izdevies izcīnīt tikai trīs uzvaras (turklāt viena pēcspēles metienos). Toties bilance savā laukumā ir pozitīva – pēc zaudējuma pret Novosibirskas "Sibir" (1:2) izdevies gūt divus panākumus. Pret Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur" rīdzinieki ielaida pirmie, taču atspēlējās un izcīnīja panākumus ar 3:1 (pēdējā ripa tukšos vārtos) un 2:1.

Pēc deviņām spēlēm "Dinamo" ar deviņiem punktiem ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, apsteidzot tikai Čehovas "Vityaz" un debitanti Doņeckas "Donbass" (abām vienībām arī deviņi punkti, tikai mazāk uzvaru pamatlaikā). Savukārt šā vakara pretinieks Maskavas "Spartak" atrodas vietu augstāk – desmit punkti dod 11. vietu rietumos.

"Mēs ar katru maču sniegumu uzlabojam, pietrūkst tikai uzvaras. Mūsu spēli raksturotu kā vilni, kas veļas un paliek arvien lielāks. Vadiņam ir jāplīst, un ir sajūta, ka pret "Spartak" tam vajadzētu notikt. Vārti būs. Sniegums laukumā jau ir ļoti labs," "Dinamo" mājaslapā citēts aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Pagājušajā sezonā komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Maskavā ar 3:0 uzvarēja "Spartak". Spēle, kas notika vien 1600 skatītāju klātbūtnē, īpaša bija "Dinamo" vārtsargam Mārim Jučeram – viņš 30. minūtē aizstāja trīs vārtus ielaidušo Krisu Holtu un debitēja KHL. Rīgā "dinamieši" revanšējās ar 4:1. Toreiz laukumā devās tikai divi uzbrucēji, kas "Dinamo" rindās spēlējuši arī šosezon: Gints Meija un Mārtiņš Karsums.

Pirmos vārtus iemeta Mārtiņš Karsums, kurš ir "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs jaunajā sezonā. Deviņās spēlēs viņa kontā ir septiņi (4+3) punkti. Starp trim tuvākajiem sekotājiem divi ir viņa maiņas partneri: Mikam Indrašim ir seši (3+3), savukārt Džeimijam Džonsonam – trīs (1+2) punkti. Pa vidu ar četriem (1+3) punktiem iespraucies Andris Džeriņš. Viņam punkti abās pēdējās spēlēs.

"Spartak" Rīgā ieradies ar četru zaudējumu sēriju: savā laukumā ar 3:5 zaudēts Novosibirskas "Sibir" un 2:5 pret Mitišču "Atlant", izbraukumā 2:4 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 0:3 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Arī maskaviešiem iestrēdzis uzbrukums – izdevies gūt tikpat vārtu kā "Dinamo" (16).

Rezultatīvākais ar 3+1 ir uzbrucējs Nikolajs Bušujevs, kurš trīs sezonas pavadījis Jekaterinburgas "Avtomobilist". Divi vārti un divas piespēles slovāka Štefana Rūžickas kontā; viņš pērn pret "Dinamo" izcēlās ar vārtiem un piespēli divos mačos. Aizsargs Deniss Bodrovs deviņos mačos nopelnījis trīs (1+2) punktus.

Septiņos mačos piedalījies vārtsargs Sergejs Borisovs. Vienu spēli viņš aizvadījis "sausā", atvairījis 94,1% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,04 vārtus. Maiks Mērfijs trīs mačos ticis galā ar 90,3% metienu un vidēji ielaidis 3,34 ripas. Tieši pret viņu sezonas, iespējams, skaistākos vārtus guva Mitišču "Atlant" uzbrucējs Nikolajs Žerdevs.

Spēles sākums paredzēts pulksten 19:30. Tiešraidi būs iespējams skatīties kanālā TV6. Taču šoreiz arī labs iegansts, lai dotos uz "Arēnu Rīga": pirmo reizi savā laukumā "Dinamo" rindās spēlēs uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš iepriekšējā spēlē guva savus pirmos vārtus. Tāpat paredzēts, ka debitēs jauniegūtais centra uzbrucējs Pols Šekura.

"Jāspēlē sava spēle. Redzot to, kas notiek mūsu treniņos – jāturpina spiest uz vārtiem, jāizdara daudz metienu. Mums ir vēl viens spēks – līdzjutēji. Šajā ziņā nekāds lokauts nevar palīdzēt citām komandām pastiprināties. Fani mums ir spēcīgākie, tur nav divu domu," piebilst K. Rēdlihs.

28.09.2012 , 10:45

sportacentrs.com


Написать комментарий