Somija atbalsta Latvijas ambīcijas par pievienošanos eirozonai un iestāšanos OECD

foto theartnewspaper.com
foto theartnewspaper.com

Somija būs gatava atbalstīt Latvijas vēlmi pievienoties eirozonai un iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). To piektdien tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski atzinusi Somijas jaunā vēstniece Latvijā Pirko Hamalainena.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejas Preses dienestā, vēstniece norādījusi, ka Latvija ir nopietnākā kandidātvalsts eirozonas paplašināšanai, kur spēcīgs arguments ir Latvijas paveiktais finanšu krīzes pārvarēšanā.

Tāpat viņa uzsvērusi, ka Somija nešaubās par Eiropas vienotās valūtas stabilitāti un jo vairāk stabilas un fiskāli disciplinētas valstis būs eirozonas sastāvā, jo spēcīgāka tā kļūs.

Amatpersonas tikšanās laikā atzinīgi novērtējušas to, ka Latvijas un Somijas savstarpējās tirdzniecības apjomi jau pārsnieguši pirmskrīzes līmeni, taču joprojām redzamas daudzas iespējas to paplašināt.

Dombrovskis aicinājis abām valstīm kopīgi organizēt uzņēmēju delegāciju vizīšu apmaiņu starp abām valstīm, veicinot tiešos kontaktus starp uzņēmējiem un sniedzot tiem iespēju klātienē iepazīties ar Latvijā pieejamajām iespējām.

Dombrovskis skaidroja arī Latvijas intereses Eiropas Savienības nākamajā finanšu perspektīvā no 2014.-2020.gadam - nodrošināt pietiekamu finansējumu kohēzijas projektiem, kas veicinās straujāku Latvijas tuvošanos attīstītāko ES reģionu līmenim, kā arī panākt taisnīgu lauksaimniecības tiešmaksājumu sadali.

 


Написать комментарий