Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā svētdien atkal būs Ģimenes diena

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs turpina iesākto tradīciju un katra mēneša pēdējā svētdienā rīko Ģimenes dienu.

Svētdien, 24.februārī, visiem daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir iespēja par īpaši izdevīgu cenu – biļete tikai Ls 1,00 visai ģimenei neatkarīgi no cilvēku skaita – apmeklēt muzeja ekspozīcijas un izstādes.

Muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Vorone paziņoja, ka šoreiz apmeklētāji tiek aicināti piedalīties interaktīvajā nodarbībā „Daba krāso”, kuras laikā varēs iepazīt dzijas krāsošanas noslēpumus, aplūkot gatavus vilnas dzijas izstrādājumus, veidot rakstu mozaīkas.

Mazie pasākuma apmeklētāji varēs veidot dažādus rakstus no krāsainajiem vilnas bumbulīšiem, vecākiem bērniem būs iespēja paspēlēties „Krāsaugu cirkā”, savukārt pieaugušie varēs pārbaudīt savas zināšanas botānikā.

Visi klātesošie varēs iepazīt dzijas krāsošanas procesu un uzzinās daudz jauna par labi zināmiem augiem.

Pasākums sāksies plkst.13:00 un ilgs ap divām stundām, savukārt Ģimenes diena muzejā turpināsies līdz plkst.16:00.
Pirmais šāda veida pasākums bija veltīts tango karaļa Oskara Stroka dzimšanas dienai un norisinājās janvāra beigās, pulcējot visdažādāko publiku: gan vecākus ar bērniem, gan skolēnus, gan pensionārus. Ģimenes dienas rīkošana veltīta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja 75 gadu jubilejai, kas tiek svinēta šogad.


Написать комментарий