Nedēļas nogalē pakāpeniski kļūs siltāks un saulains

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijā sestdien vēl saglabāsies auksts laiks, un naktī vietām temperatūra vēl noslīdēs līdz pat -22 grādiem, bet svētdien pakāpeniski kļūs siltāks, dienas laikā temperatūrai pakāpjoties pat līdz +3 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī uz sestdienu laika apstākļus virs Latvijas noteiks anticiklons, tādēļ būs mainīgs mākoņu daudzums un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Atsevišķos rajonos turpināsies veidoties sarma. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra gaidāma no -11 līdz -16 grādiem, bet vietām, debesīm skaidrojoties, Vidzemes vidienē tā pazemināsies līdz pat -17 līdz -22 grādiem.


Sestdien dienā laika apstākļus joprojām noteiks anticiklons, līdz ar to gaidāms saulains laiks, tomēr ik pa laikam debesis aizklās mākoņi. Diena aizritēs bez nokrišņiem un prognozēts, ka pievakarē debesis lielākajā valsts daļā būs skaidras. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, un gaisa temperatūra gaidāma robežās no +1 līdz -4 grādiem.

Naktī uz svētdienu nokrišņu nebūs, atsevišķos rajonos veidosies sarma. Naktī pūtīs lēns austrumu puses vējš un vēl būs auksts - līdz pat -14 grādiem. Svētdien dienā būs pārsvarā saulains laiks ar minimāliem mākoņiem. Gaisa temperatūra valsts centrālajā daļā būs ap -2 grādiem, valsts rietumos - virs nulles, bet Latgalē un Vidzemē - ap -5 grādiem.

Jau vēstīts, ka nākamnedēļ saulainos brīžos gaidāms siltums līdz +7 grādiem.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий