Facebook iesūdzēja tiesā

foto: gizmorati.com
foto: gizmorati.com

Divi ASV lietotāji iesniedza prasību Ziemeļkalifornijas apgabaltiesā pēc tam, kad uzzināja, ka viņu personīgie ziņojumi Facebook tiek skenēti.

Kā apgalvo prasītāji, sociālais tīkls seko, kādas atsauces lietotāji sūta viens otram personīgajā sarakstē, pārbauda tās un pēc tam nodod trešajām personām savtīgos nolūkos.

Pēc lietotāju domām Facebook pārkāpj federālos likumus par ASV pilsoņu izsekošanu un Kalifornijas likumus par personīgās dzīves aizsardzību. Viņi cer, ka viņu prasība iegūs kolektīvās prasības statusu. Ko prasītāji pieprasa no atbildētāja, netiek ziņots.

Informācija par to, ka Facebook skenē personīgos ziņojumus, parādījās jau 2012. gadā. Facebook apstiprināja, ka „like” skaitītājs tik tiešām uzskaita atsauces, kuras lietotāji nosūta viens otram, tomēr nekāda personīgā informācija netiek izpausta.

Pērnā gada vasarā Facebook pirmstiesas kārtībā nolēma izmaksāt kompensāciju 20 milj. dolāru apmērā par lietotāju vārdu un fotogrāfiju izmantošanu reklāmas nolūkos, ziņo telegraf.com.ua


Написать комментарий