10 iemesli, kāpēc hokejs ir labākais sporta veids uz zemes

Ja lasāt šo rakstu, droši vien jau zināt, ka hokejs ir neapstrīdami labākais sporta veids uz planētas zeme. Taču, ja Jums patiešām ir nepieciešami papildu pamatojumi, piedāvājam sarakstu ar desmit lietām, kas padara hokeju par vislabāko sporta veidu. Ja esat īsts hokeja fans un vēlaties sekot līdzi svarīgiem spēļu notikumiem, tad to variet darīt šeit: sportazinas.com/atsl%C4%93gv%C4%81rdi/2023-gada-pasaules-cempionats-hokeja/.

  1. Hokejs tiek spēlēts uz milzīgas ledus virsmas

 

Futbols, basketbols, beisbols - kas tiem visiem ir kopīgs? Tie tiek spēlēti uz cietas zemes, nevis slidenas ledus kārtas. Sportisti, kas spēlē šos sporta veidus, valkā apavus, nevis asus tērauda asmeņus jeb slidas. Hokejistiem ir jāapvieno viss - ātrums un veiklība, kā arī jāprot noturēties uz liela ledus gabala. Tā ir izcilība, jo slidot lielā ātrumā un vadīt ripu nevar kurš katrs.

 

  1. Spēlētājiem ir iespēja kontrolēt spēli

 

Citos lielākajos sporta veidos lielāko daļu spēļu parasti izlemj tiesneši. Hokejā tas zināmā mērā ir tāpat, taču spēlētājiem noteikti ir iespēja kontrolēt spēli citā līmenī. Viņi var to paātrināt, palēnināt vai satricināt ar spēcīgiem sitieniem vai cīņām.

 

  1. Hokejs ir komandas sporta veids

 

Dažos sporta veidos, lai gan tie tiek uzskatīti par "komandu sporta veidiem", dažkārt monopolizē atsevišķs sportists. Futbolā ir aizsargi, beisbolā - piķis, hokejā - komanda. Lai gan ir iespējams, ka viens hokejists var būt komandas superzvaigzne, šajā sporta veidā. Hokejā būt spēcīgai komandai ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai gūtu panākumus. Spēcīga komandas saikne gandrīz vienmēr ir skaidri redzama uz ledus.

 

  1. Ātrums

 

Ātruma ziņā neviens cits sporta veids hokejam nav pat tuvu. Viss šajā sporta veidā ir ātrs: metieni pa vārtiem, spēles temps, spēlētāji. Hokejā nav laika gulēt - vienmēr kaut kas notiek. Nepārtraukta darbība ir viens no daudzajiem iemesliem, kāpēc hokejs ir lieliskākais sporta veids uz planētas.

 

  1. Trakais play-off formāts

 

Jūs varat apstrīdēt visus pārējos šī saraksta punktus, bet Jūs nevarat apstrīdēt, ka NHL play-off ir neapšaubāmi vissmagākais no visiem lielajiem sporta veidiem. Lai kļūtu par šīs līgas čempionu, papildus jau septiņus mēnešus ilgušajām nežēlīgajām regulārās sezonas spēlēm ir jāizdzīvo četras nogurdinošas, muguru sāpinošas spēles kārtas.

 

  1. Hokejisti ir karotāji

 

Nav šaubu, ka hokejisti ir izturīgākie sportisti. Viņi saņem triecienu ar ripu sejā un turpina spēlēt. Viņi lauž kaulus uz ledus, bet pabeidz maiņu. Nekas viņus neaptur. Basketbolisti izlaiž sezonu ar ieaugušiem nagiem. Beisbola spēlētāji atsakās spēlēt tulznu dēļ. Hokeja spēlētāji pēc sejas sašūšanas lūdz turpināt spēlēt.

 

  1. Vārtu svinēšana

 

Lielākajā daļā sporta veidu, gūstot vārtus, ir nepieciešamas kādas svinības. Tomēr hokejā vārtu gūšana ir daudz vairāk nekā parastas svinības. Tā ir pilnīga griešanās riņķī, aplidošana apkārt, lai nosvinētu lieliskumu un tikko gūtos vārtus. Turklāt Latvijā dažās pilsētās, hokeja fani dodas uzvaras brauciena, lai nosvinētu uzvaru (Pasaules čempionāta laikā).

 

  1. Tradīcijas un māņticība

 

Hokejs ir sporta veids, kurā ir daudz tradīciju un māņticības. Šie vīrieši audzē sejas apmatojumu veiksmes dēļ vai uzstāj, ka pirms katras spēles jāēd tieši tas pats ēdiens.

 

  1. Hokejs ir ļoti fizisks

 

ir pilna kontakta spēle, un fiziskā aktivitāte spēlētājiem un komandām sniedz vēl vienu veidu, kā kontrolēt spēli, nevis vienkārši spēlēt prasmīgi un ātri. Protams, papildus fiziskajai formai hokejs joprojām ir ļoti prasmīga spēle.

 

  1. Akrobātiskas vārtu glābšanas

 

Vai esat redzējuši dažus no pārsteidzošajiem vārtsargu glābšanas mēģinājumiem? Šie puiši ir elastīgi un ar fantastiskiem refleksiem. Vārtsargi var sekundes laikā pārslīdēt no vienas vārtu priekšas uz otru, ja tas nozīmē ripas atvairīšanu. Tas ir viņu darbs un viņi to uztver nopietni.


Темы: ,
Написать комментарий