Ģimenes mājā Salacgrīvā atklāj marihuānas ražotni; aiztur sirmos vecākus un dēlu, atsavina 10 kilogramus 'zālītes'

lekartrava.ru
lekartrava.ru

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki apturēja Salacgrīvā ierīkotas marihuānas ražotnes darbību, kopā aizturot četras personas un atsavinot vairāk nekā 10 kilogrami marihuānas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis.

VP RRP Kriminālpolicijas darbinieki, veicot izmeklēšanu, noskaidroja, ka vienā no Salacgrīvas privātmājām varētu būt ierīkota marihuānas audzētava. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka ar audzēšanu varētu nodarboties četru personu grupa un ka augi pēc izžāvēšanas tiek realizēti Rīgā, vēsta Sadovskis.

Noskaidrots, ka nelegālo audzētavu varētu būt ierīkojuši vienas ģimenes locekļi – 23 gadus vecs dēls, 61 gadu veca māte un 65 gadus vecs tēvs. Viņi, savstarpēji vienojoties, iegādājās nepieciešamo aprīkojumu, lai radītu piemērotus apstākļus marihuānas sēšanai, audzēšanai un žāvēšanai.

Katram ģimenes loceklim bija sava loma noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. Grupējumā bija iesaistīts arī kāds 39 gadus vecs vīrietis, kurš bija šīs ģimenes draugs, informē policijas pārstāvis.

Pagājušajā otrdienā Rīgā policisti aizturēja visus trīs grupējumā iesaistītos vīriešus un pie 39 gadus vecā vīrieša atrada aptuveni 50 gramus marihuānas. Vēlāk, veicot sankcionētu kratīšanu viņa dzīvesvietā Rīgā, policisti atrada vēl aptuveni sešus gramus marihuānas.

Kad likuma sargi veica sankcionētu kratīšanu Salacgrīvas privātmājā, aizturēta tika arī ceturtā grupējuma dalībniece. Privātmājā policisti konstatēja, ka kaņepes iedzīvotāji audzēja siltumnīcā un divās pagrabstāva telpās, kuru kopējā platība ir aptuveni 80 kvadrātmetri, taču augšējā ēkas stāvā augus ģimene žāvēja.

Kopā dzīvojamajā ēkā policisti atsavināja vairāk nekā desmit kilogramus izžāvētas marihuānas un visu audzēšanai nepieciešamo aprīkojumu.

Par narkotisko vielu ražošanu un izplatīšanu sākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem un diviem jaunākajiem aizturētajiem vīriešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.


Написать комментарий