Sprādziens dzīvojamā mājā

apollo.lv
apollo.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.janvāra plkst. 6:30 līdz 19.janvāra 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbrauca uz 30 izsaukumiem. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bet 6 izsaukumi bija maldinājums. Ugunsgrēkos cietušo un bojā gājušo nav.

VUGD vakar plkst.23.41 saņēma informāciju, ka Madonā, Rēzeknes ielā kādā pusotrstāvīgā dzīvojamā mājā notikusi eksplozija. Dzīvojamā ēka bija bojāta apmēram 100 m2 platībā, sprādziena viļņa rezultātā bojāta arī apmēram 70m tālāk esošā māja. Aizdegšanās nenotika. 

Negadījuma laikā mājas mansarda stāvā atradās divi cilvēki – 57 gadus veca sieviete un 62 gadus vecs vīrietis. Viņus glābēji iznesa no ēkas un nodeva mediķiem. Ugunsdzēsēji neizslēdz iespēju, ka eksploziju radījusi apkures sistēma – iespējams tā bija bojāta vai arī nepareizi ekspluatēta. Iemeslus skaidro Valsts policija.

Iestājoties aukstākam laikam aizvien vairāk ugunsgrēki ir saistīti ar bojātām apkures sistēmām, to nepareizas ekspluatācijas. Arī savlaicīgi neiztīrītie dūmeņi rada problēmas – aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz pieciem gadījumiem, kad dūmvados dega sodrēji.

Aizvadītajā diennaktī tika veikti 15 glābšanas darbi. Palīdzība bija nepieciešama gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem. Vakar vakarā glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam zirgam Ādažu novada Alderos. Zirgs arēnā pie staļļa bija guvis kājas traumu un bezspēcīgi gulēja uz aukstās betona grīdas. Zirga saimnieki nespēja viņu aizdabūt līdz siltākām telpām, tādēļ pēc palīdzības vērsās pie ugunsdzēsējiem glābējiem. Arī glābēji gandrīz divas stundas strādāja, lai siksnu un virvju palīdzību jauno ķēvi veiksmīgi nogādāja tās guļvietā.

Savukārt Liepājas ugunsdzēsēji plkst. 22.49 saņēma informāciju, ka uz Liepājas ezera atrodas kāds cilvēks. Sieviete atradās apmēram 10 m no krasta, kādēļ viņa šeit nākusi un ko dara 71 gadu vecā sieviete nevarēja paskaidrot. Glābēji viņu nonesa no ezera un nodeva mediķiem. Jāpateicas cilvēkiem, kas viņu pamanīja un vienaldzīgi nepagāja garām, jo visdrīzāk tas paglāba sievieti no nosalšanas vai ielūšanas ledū.
 


Написать комментарий