ASV augstskolā bijušais tās students nošauj septiņus cilvēkus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Bijušais privātas kristiešu augstskolas students ASV Kalifornijas štata Oklendas pilsētā pirmdien atklāja uguni šīs augstskolas teritorijā, nogalinot septiņus cilvēkus un ievainojot vēl trīs, paziņoja Oklendas policija.

43 gadus vecais šāvējs One Go atklāja uguni augstskolas "Oikos University" auditorijā, pirms tam pasakot bijušajiem studiju biedriem: "Nostājieties rindā .. es jūs visus nogalināšu". Studenti sākumā uztvēra viņa teikto kā joku.

Šāvējs, kurš ir korejiešu izcelsmes amerikānis, vēlāk padevās policijai lielveikalā Alamedas pilsētā dažus kilometrus no notikuma vietas.

Ar Amerikas korejiešu kristiešu kopienu saistītā "Oikos University" ir privāta reliģiska augstskola, kas piedāvā studiju kursus teoloģijā, mūzikā un māszinībās. Go ir Oklendas iedzīvotājs un bijušais šīs augstskolas māszinību students.

Pieci cilvēki gāja bojā notikuma vietā, un vēl divi vēlāk nomira slimnīcā no apšaudē gūtiem ievainojumiem.

Varas iestādēm vēl nav zināms šāvēja rīcības motīvs, bet domājams, ka viņš rīkojies viens.

Šī ir traģiskākā apšaude kādā ASV izglītības iestādē kopš 2007.gada, kad Virdžīnijas Tehnoloģiskajā universitātē students nošāva 32 cilvēkus un arī pats nošāvās. 1999.gadā Kolumbainas vidusskolā Kolorādo štatā divi skolēni nošāva 12 citus skolēnus un vienu skolotāju.

Februāra beigās Ohaio štatā kādas vidusskolas audzēknis atklāja uguni uz klasesbiedriem, nogalinot trīs un ievainojot sešus.
 


Написать комментарий