Daugavpilī rādīs Latvijas kinomotogrāfistu jaunās multenes un īsfilmas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Rīgā startē 25.Latvijas nacionālais kinofestivāls «Lielais Kristaps», konkursa programmā iekļauti vietējo kinomotogrāfistu darbi, kas tika uzņemti pēdējo divu ar pusi gadu laikā.

Šī valsts mērogā nozīmīga kultūras pasākuma ietvaros Latviešu kultūras centrs organizē Daugavpilī Kino dienas. Sakarā ar ko kinoteātrī „Renesanse” četru dienu laikā būs iespējams noskatīties dažas kinofestivāla konkursa programmas filmas. 

Ceturtdien, 12.aprīlī plkst.15:00, visi mazie skatītāji varēs noskatīties jaunās latviešu animācijas filmas kinofestivāla «Lielais Kristaps» ietvaros. 

Plkst.17:00 kinoteātrī gaidīs pieaugušos skatītājus, kuriem tiks piedāvātas jaunās īsfilmas. 

Bet plkst.19:00 Daugavpils iedzīvotāju uzmanībai tiks piedāvāta viegla un stilīga režisores Antras Cilinskas dokumentālā filma „Vai viegli...?”. Filmas galvenie varoņi ir tie paši jaunie cilvēki, kas jau pirms 20 gadiem filmējušies Jura Podnieka slavenajā filmā „Vai viegli būt jaunam?”. 84 minūšu laikā viņi pastāstīs par savu dzīvi, piepildītajiem sapņiem un cerībām, par savu pagātni un nakotni.

Tāda pati programma norisināsies „Renesanses” lielajā kinozālē arī sestdien un svētdien. 

Piektdien, 13.aprīlī plkst.15:00 un 17:00, visiem interesentiem tiks piedāvātas konkursa programmas multfilmas un īsfilmas. Bet plkst.19:00 notiks Aleksandra Hansa dokumentālās spēļu filmas «Monsieur Tauriņš» pirmizrāde.

Biļešu cena – 0,80 Ls.
 


Написать комментарий