Trīs ministri Daugavpilī apspriedīs Latgales attīstības iespējas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rīt, 11.aprīlī, Daugavpils universitātē sāks savu darbu reģionālais forums «Iespēju Latgale», kura galvenā tēma būs dažādu pasākumu izstrāde mūsu depresīvā reģiona attīstībai. 

Tiek plānots, ka foruma darbā piedalīsies 3 Latvijas ministri: reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un labklājības ministre Ilze Viņķele.

Foruma ietvaros notiks Daugavpils mēra Žannas Kulakovas tikšanās ar ministru Sprūdžu, kuras laikā tiks apspriestas mūsu pilsētas attīstības iespējas. 

Starp citu, reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža uzraudzībā pašlaik tiek izstrādāts plāns, lai izvestu Latgali no krīzes, bet Ministrija jau ir saņēmusi no dažādām struktūrām, organizācijām un atsevišķām personām vairāk nekā 400 ideju un priekšlikumu šajā sakarā. 

Pēc organizatoru vārdiem, foruma gaitā varēs iepazīties ar iesniegtajiem priekšlikumiem saistībā ar Latgales reģiona attīstību. Jo īpaši tāpēc, ka šos priekšlikumus jau ir izanalizējuši eksperti. Kā arī ir noteikti turpmākās darbības virzieni: mobilitāte, partnerība, pieejamība, iniciatīva. 

Reģionālais forums uzsāks darbu plkst.10:30 DU jaunā korpusa konferenču zālē.
 


Написать комментарий