Augstais viesis no Ungārijas Daugavpils domē pastāstīja par ticību, draudzību un futbolu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpili pirmo reizi apmeklēja Pasaules luterāņu federācijas viceprezidents, bīskaps no Ungārijas Tomaš Fabini un oficiālās vizītes ietvaros tikās ar pilsētas domes vadību. Braucienā augsto viesi pavadīja trīs cilvēki – divi kolēģi no Budapeštas un Daugavpils Luterāņu baznīcas bīskaps Einars Alpe.

Mērs Žanna Kulakova, sveicinot svēto tēvu, atzīmēja, ka tas ir liels gods uzņemt mūsu pilsētā Pasaules luterāņu federācijas vadību. Tomaš Fabini, savukārt, ar lielu interesi noskatījās prezentāciju par Daugavpili – iespēju pilsētu, un atzīmēja, ka viņu ir ļoti iespaidojis mūsu Baznīcu kalns. „Es uzskatu, ka tas ir ļoti simboliski, ka pašā pilsētas centrā blakus atrodas vairākas baznīcas, bet luterāņu baznīca atrodas gandrīz pa vidu, it kā savienotu visus ar ticību. Laikam, tāpēc dažādu ticību un nacionalitāšu cilvēki Daugavpilī dzīvo draudzīgi”, - uzskata augstais viesis. 

Šodien Tomaš Fabini plāno tikties ar Daugavpils katoļu un pareizticīgo baznīcu pārstāvjiem, lai uzzinātu, kā dažādas konfesijas var mierīgi un bez problēmām sadzīvot. Rīt no rīta viņš piedalīsies dievkalpojumā Martina Lutera Evanģēliski luteriskā baznīcā.

Žurnālistiem izdevās noskaidrot, ka Ungārijas bīskapam ir nedaudz pāri 50, viņš dzīvo Budapeštā, viņam ir sieva - vācu un angļu valodu skolotāja luterāņu baznīcā, trīs bērni vecumā no 7 līdz 18 gadiem. 10 gadu laikā viņš bija apvienojis darbību baznīcā un teležurnālista darbu. Mācītājs ir aktīvā dzīvesveida piekritējs – viņam patīk futbols un slepošana. Atvadoties, viņš novēlēja visiem daugavpiliešiem un pilsētai labklājību un ticību.

Daugavpils bīskaps Einars Alpe Gorod.lv pastāstīja, ka luterāņu draudze mūsu pilsētā ir neliela – aptuveni 200 draudzes locekļu, tāpēc šodienas viceprezidenta vizīte mūsu pilsētas ticīgajiem ir īstā dāvana. Pasaules luterāņu federācija mūsdienās ietver sevī 145 baznīcas 79 pasaules valstīs, tas ir, 70 miljonu ticīgo. Latvijas Evanģēliski luteriskā baznīca Pasaules luterāņu federācijas sastāvā atrodas no 1963.gada.

 



Написать комментарий