Lībijā atceļ reliģisko partiju aizliegumu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Lībijas Pagaidu pārejas nacionālā padome ir atcēlusi aprīļa beigās pieņemto aizliegumu jūnijā gaidāmajās vēlēšanās piedalīties uz reliģiskiem un etniskiem pamatiem veidotām politiskajām partijām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēlēšanās, kurās tiks iecelts Lībijas Nacionālais kongress, pēc jauna vēlēšanu likuma publicēšanas, kurā izņemta pretrunīgi vērtētā daļa par "nacionālās vienotības" saglabāšanu, nu varēs piedalīties arī islāmistu un reģionālo autonomiju atbalstošas partijas.

Tikmēr par noziegumu ir pasludināta gāztā valsts vadītāja Muamara Kadafi slavināšana.

1. maijā Lībijā darbu sākuši vēlēšanu reģistrācijas centri. Turpmākās divas nedēļas valstī notiks vēlētāju reģistrācija gaidāmajām vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka Lībijas Pagaidu pārejas nacionaļa padome aprīlī aizliedza uz reliģiskiem, etniskiem un cilšu principiem veidotas politiskās partijas, lai saglabātu "nacionālo vienotību".

Lībijā pērn februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muamara Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Pagaidu pārejas nacionālā padome novembrī izveidoja pārejas laika valdība un solīja, ka šā gada jūnijā notiks pirmās demokrātiskās vēlēšanas šajā valstī vairāk nekā 40 gadu laikā.


Написать комментарий