Pagājušajā naktī visstiprāk lijis Siguldā – vairāk nekā puse mēneša normas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vēlā trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu lielākais nokrišņu daudzums Latvijā izmērīts Siguldā - 33 milimetri (mm), kas ir vairāk nekā puse no visa mēneša ilggadējā vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Skrīveros nokrišņu daudzums bija 21,5 mm, un vēl 8 mm šeit nolija trešdien. Salacgrīvā nokrišņu daudzums naktī sasniedza 16 mm, Ogres un Saulkrastu apkaimē -15 mm, turklāt vēl 11 mm lietus šeit bija trešdien. Rīgā pagājušajā naktī nolija četri milimetri, savukārt trešdien nokrišņu daudzums galvaspilsētā sasniedza 11 mm.

Arī patlaban daudzviet Latvijā līst - pārsvarā nedaudz un īslaicīgi, stiprāk līst Zemgales austrumu daļā. Gaisa temperatūra ir no +8..+9 grādiem Kurzemē līdz +18 grādiem vietām Latvijas austrumos.

Ceturtdien daudzviet Latvijā līs, vietām spēcīgi, pēcpusdienā un vakarā Latgalē un Vidzemē iespējams pērkona negaiss. Ceturtdienas vakarpusē un tuvākās nakts sākumā vietām Latvijas austrumu pusē gaidāms ļoti stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.


Написать комментарий