Krāslava: Gada balvas saņem gudrie bērni

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

16.maijā novada domē valsts un reģiona olimpiāžu, sporta sacensību un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu valsts konkursa uzvarētājie tika pasniegtas Gada balvas, informē Krāslavas pašvaldības portāls. Tā ir naudas balva, kuras lielums tika noteikts, pamatojoties uz IZM rīkojumiem par uzvarētājiem, skolēnu ZPD konferences protokolu, valsts un reģiona sporta sacensību protokoliem un rezultātu tabulām.

Šogad Gada balvas saņēma - Valdis Plociņš - Krāslavas Valsts ģimnāzija, II vieta valsts olimpiādē matemātikā, skolotāja LIene Andžāne, Sergejs Demarčuks - Krāslavas Valsts ģimnāzija, atzinība valsts olimpiādē matemātikā, skolotāja LIene Andžāne , Evelīna Puzo - Krāslavas Valsts ģimnāzija, atzinība valsts olimpiādē bioloģijā, skolotāja Līvija Malahovska, atzinība valsts olimpiādē ekonomikā, skolotājs Aleksandrs Kadenecs, atzinība latviešu valodas valsts olimpiādē, skolotāja Daina Andžāne

Poļina Karole - Varavīksnes vidusskola, atzinība valsts olimpiādē ķīmijā, skolotāja Lilija Jasinska, Ieva Jokste, Indras vidusskola, II vieta latviešu valodas valsts olimpiādē, skolotāja Olga Jokste, Ilze Andžāne, Krāslavas Valsts ģimnāzija, III vieta latviešu valodas valsts olimpiādē, skolotāja Daina Andžāne,
IIIpakāpe politoloģijā valsts ZPD skatē, skolotāja Viktorija Nalivaiko, Aiva Staņeviča - Krāslavas pamatskola, I vieta vācu valodas reģionālajā olimpiādē, skolotāja Vija Marhileviča, Aļona Svetlicka - Indras vidusskola, II vieta vizuālās mākslas reģionālajā olimpiādē, skolotāja Ērika Urbanoviča

Devids Žolnerovičs - Krāslavas pamatskola, saņēma komandas balvu par II vietu reģionālajā volejbola turnīrā, skolotāja Natālija Raudive.

Gada balvas pasniedza novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs un domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Platonova.

Lai arī Gada balvas skolēniem tiek pasniegtas jau vairākus gadus, šogad priecēja tas, ka balvu saņēmēju vidū bija arī Indras vidusskolas skolnieces, viena no viņām - Ieva Jokste. 

Meitene mācās 8.klasē, regulāri piedalās vairākās mācību priekšmetu olimpiādēs. Veiksmīgākā izrādījās piedalīšanās latviešu valodas olimpiādē. Uz panākumiem Ieva nav cerējusi, jo uzdevumi bijuši nopietni.

Prieks par iegūto 2. vietu bijis liels un, protams, dalāms ar skolotāju un mammu vienā personā, Olgu Joksti.

Naudas balva nav galvenais, galvenais ir labs rezultāts, uzskata Ieva Jokste, Gada balvas ieguvēja par sasniegumiem valsts latviešu valodas olimpiādē, meitene no Indras, kuras mīļākais mācību priekšmets tomēr ir sports.

Sportu, kā mīļāko sava brīvā laika pavadīšanas veidu min arī Krāslavas Valsts ģimnāzijas audzēknis Sergejs Demarčuks, kurš Gada balvu saņēma par sasniegumiem valsts olimpiādē matemātikā. 

Puisis atzīst, ka olimpiādes darbi bijuši ļoti nopietnā līmenī un ielā mērā labos rezultātus noteica skolotājas Lienas Andžānes atbalsts, jo viens neko nevarētu sasniegt.
Taujāts par nākotnes plāniem, Sergejs pieļauj iespēju, ka tie varētu būt saistīti ar matemātiku.

Visi balvu saņēmēji bija priecīgi par nelielo finansiālo atbalstu, taču par tērēšanas iespējām domas dalījās - meitenēm prātā bija jaunas kurpes, zēni prātoja par kā nopietnāka iegādi. 

Lai kā arī tiks iztērēta balvas nauda, tā godam tika nopelnīta.
Veiksmi Jums arī turpmāk! 


Написать комментарий