Domes priekšsēdētāja tikās ar nodibinājuma “ Rīga 2014” pārstāvjiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc pašvaldības portāla inormācijas, 17. maijā Daugavpili apmeklēja viesi no Rīgas, lai piedāvātu Daugavpilij sadarbību pasākumu ietvaros, kas saistīti ar Rīgas pasākumiem 2014. gadā, jo Rīga ir ieguvusi tiesības būt par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.

Tikšanās laikā ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu tika runāts par Daugavpils iesaistīšanos pasākumos. Viesi no Rīgas informēja, ka mērķis ir veidot šo pasākumu kā visas Latvijas projektu un popularizēt arī citas Latvijas pilsētas. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka 2015. gadā Eiropā Latvijas būs prezidējošā valsts.

Saruna Daugavpils Domē bija par Mākslas konferenci Daugavpilī “ Abstraktais ekspresionisms- emociju valoda”. Tas būtu pasākums Rotko zīmē un Daugavpili popularizētu tieši ar šo pilsētas zīmolu.

Mākslas konference Daugavpilī varētu notikt 2014. gada rudenī, kas būs iekļauta “Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmā. Tas ir nozīmīgi visas valsts kontekstā, jo pozicionēs Latviju kā Rotko dzimteni. Dalībai konferencē plānots piesaistīt dažādus pasaulslavenus zinātniekus un māksliniekus.
 


Написать комментарий