VARAM ministrs Edmunds Sprūdžs piedalījās LPRAP sēdē

16. maijā Vārkavas novada domes sēžu zālē aizritēja kārtējā Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) sēde. Kā allaž, sēde aizritēja spraigās diskusijās. 

Darba kārtībā bija iekļauti jautājumi par Latvijas Pašvaldību savienības 23. kongresu, kas notiks Preiļos, par valsts amatpersonu amatu savienošanu, par sabiedriskā transporta organizēšanas funkciju, par konkursu „Eiropas Gada pašvaldība 2012” vērtēšanas komisijas izveidi, taču lielāko interesi no sēdes dalībnieku un klātesošo puses izraisīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ziņojums par Latgales reģiona rīcības plānu 2012.-2013. gadam un par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas darbības prioritātēm.

Ministrs pieminēja, viņaprāt, trīs svarīgākos virzienus, kuros būtu jāstrādā, lai pēc iespējas efektīvāk un ātrāk uzlabotu ekonomisko situāciju Latgales reģionā. Pirmām kārtām atbalsts nepieciešams jau esošajiem uzņēmējiem, jo tagadējā situācijā katra darba vieta ir svarīga. Tāpat ir jāstrādā pie ārvalstu investīciju piesaistes, kas būtiski uzlabos situāciju reģionā. E. Sprūdžs uzskata, ka pašlaik investīciju piesaisti kavē sadarbības trūkums starp pašvaldībām, LIAA un Ārlietu ministriju. Tāpat ministrs atzīmēja, ka reģionā būtiski būtu jāpalielina mazo uzņēmumu skaits.

LPRAP priekšsēdētājs Gunārs Upenieks atzīmēja, ka šis ir pirmais posms un jauns pavērsiens reģionālajai attīstībai Latvijā. Latgales reģiona uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumu plāns sagatavots Edmunda Sprūdža vadībā sadarbojoties ministrijām ar pašvaldībām, reģionu, uzņēmējiem un izglītības iestādēm. Gribētos cerēt, ka tuvākajā laikā valdība atbalstīs mūsu kopējos centienus un apstiprinās Latgales reģiona uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumu plānu ‘’Iespēju Latgale’’. Šobrīd Latgales pašvaldības apliecināja savu gatavību aktīvi iesaistīties paredzēto aktivitāšu ieviešanai un aktīvai līdzdarbībai turpmāko projektu izstrādē.


 


Написать комментарий