Repše: jāizdara viss, lai Latviju uzaicinātu pievienoties eirozonai

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijai jāizdara viss, lai to uzaicinātu pievienoties eirozonai, un tikai tad valdībai vai referendumā būtu jāizšķiras – pievienoties eirozonai vai nē, piektdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja biedrības “Latvijas attīstībai” vadītājs bijušais finanšu ministrs Einars Repše.

Neatkarīgi no tā, izvirzītais mērķis pievienoties eirozonai un līdz ar to tuvināšanās Māstrihtas kritēriju izpildei, kā arī aizvadītājos gados īstenotā konsolidācijas politika, nāk par labu Latvijas ekonomikai, uzskata ekspolitiķis.

“Tā ir politika, kas ir laba mūsu valsts attīstībai, neatkarīgi no tā, kādu iemeslu dēļ mēs to īstenojam," teica bijušais finanšu ministrs.

Pēc viņa domām, Latvijai, visticamāk, izdošoties izpildīt priekšnoteikumus, lai saņemtu uzaicinājumu pievienoties eirozonai 2014.gadā.

“Ja turpināsies kā šobrīd, tad tādā gadījumā, jā. Ir jāapsveic tie darbi, ko valdība dara labi un jāuzsver tie, ko valdība vēl varētu darīt, piemēram, veselības aprūpes politikas sakārtošana," klāstīja bijušais politiķis.

Viņš turpināja, ka valdību nevar kritizēt ne par nodokļu paaugstināšanu, ne pazemināšanu. Pēc viņa domām, valdībsa plānotā nodokļu samazināšana ir labs pirmais solis.

Intervijā viņš arī vēlreiz pastāstīja – ir iespējams, ka viņa jaundibinātā biedrība “Latvijas attīstībai” pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām kļūs par partiju un varētu piedalīties Saeimas vēlēšanās. Tas varētu notikt vien , ja biedrība savus mērķus nespēs īstenot ar "Vienotības", Reformu partijas un citu pašreizējo politisko spēku palīdzību.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja valdības virzītos plānus par pievienotās vērtībsa nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmju samazināšanu. Saeima galīgajā lasījumā šos plānus varētu akceptēt nākamnedēļ.

Ziņots arī, ka Repše un vairāki citi "Vienotības" politiķi marta sākumā nodibināja biedrību "Latvijas attīstībai"


Написать комментарий