Deg lielās platībās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 19.maija plkst. 6:30 līdz 21.maija plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 101 izsaukumu.

Kopumā dzēsti 62 ugunsgrēki, to skaitā 11 kūlas ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī 19 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks.

Vakar, plkst. 19:47, VUGD saņēma informāciju, ka Preiļos, Celtnieku ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg dzīvoklis. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 62 gadus vecs vīrietis. Lielā sadūmojuma dēļ no ēkas tika evakuēti 12 cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 40m2. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Šonakt, plkst. 03:55, VUGD saņēma informāciju, ka Kārsavas novada, Mērdzenes pagastā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamā māja 180m2 un saimniecības ēka 200m2 platībā. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts šorīt plkst. 08:44.

Šonakt, plkst. 01:45, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Ezermalas ielā, ir redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas mansards un jumts. Kopējā degšanas platība bija 360m2.

Vakar, plkst. 23:45, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Brīvības ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg saimniecības ēka, malkas šķūnis un dzīvojamās mājas jumts pie saimniecības ēkas. Sadūmojuma dēļ no dzīvojamās mājas tika evakuēti divi bērni. Kopējā degšanas platība bija 180m2.

Sestdien, plkst. 19:02, VUGD saņēma informāciju, ka Garkalnes novada, Priedkalnē, Viršu ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas jumts jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 300m2.

Agrā svētdienas rītā, plkst. 04:23, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Struktoru ielā, trīsstāvu dzīvojamajā mājā ir sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas otrajā stāvā deg skapis 2m2 platībā. Lielā sadūmojuma dēļ no mājas tika evakuēti pieci cilvēki.


Темы: , , , ,
Написать комментарий