Aicina palīdzēt Gaiļu ģimenei tikt pie tīra ūdens

foto healthytips101.wordpress.com
foto healthytips101.wordpress.com

Viena no svarīgākajām lietām, kura ikdienā nepieciešama jebkuram cilvēkam, ir ūdens. To mēs lietojam ne tikai uzturā, bet arī, veicot sadzīves darbus.

Šķiet pašsaprotami, ka ūdens tek no krāna vai to var iesmelt no akas. Taču tāpat esam dzirdējuši par ūdens problēmām, piemēram, Āfrikas valstīs vai Indijā, kur bērni katru dienu nes ūdeni kilometriem tālu, jo dzīves vietā nav akas. Neskatoties uz to, ka dzīvojam attīstītā valstī, arī Latvijā vēl joprojām ir vietas, kur cilvēkiem par ikdienā nepieciešamo ūdeni ir jācīnās.

Ziedot.lv maijā saņēma aizkustinošu palīdzības lūgumu no kādas ģimenes, kurai ir smagas grūtības sagādāt sev tīru ūdeni. Gaiļu ģimenei, kurā aug pieci bērni un kura dzīvo mazā lauku mājiņā Talsu novada Laucienes pagastā, nav savas akas. Ūdeni sadzīves vajadzībām viņi nes no dīķa, bet uzturā lietojamo ūdeni ar kannām ved no attālās kaimiņu akas. Ziedot.lv nolēma ģimenei palīdzēt projekta "Laimīgai Latvijai" ietvaros, kurā ikviens iedzīvotājs tiek aicināts atbalstīt ģimenes, kuras pašas nespēj atrisināt samilzušās problēmas. Projektā Ziedot.lv, izvērtējot katru gadījumu atsevišķi, par ziedojumiem iegādājas medikamentus, medicīniskos palīglīdzekļus, apmaksā operācijas, sarežģītu diagnostiku, ārstniecību un palīdz trūcīgām, bet centīgām ģimenēm.

Gaiļu ģimenē mammai Janai ir 34 gadi, viņa ir trešās grupas invalīde, kura cīnās ar muguras problēmām. Viņas ikdiena paiet, rūpējoties par pieciem bērniem, kuri ir vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Bērni, neskatoties uz trūkumu un mammas veselības problēmām, ir aprūpēti un tīri. Tikmēr tētis Mārcis rūpējas par ģimenes iztiku, strādājot gadījuma darbus.

Kuplajai ģimenei ir ļoti nepieciešama artēziskā aka jeb dziļurbums, kas atrisinātu problēmas ar ūdens ieguvi. Pašlaik pie mājiņas atrodas veca aka, kura jau gadiem ir tukša un sašķiebusies. Turklāt apkaimē ir problēmas ar ūdeni, un jaunas tradicionālās akas rakšanu speciālisti neiesaka, jo ūdens ieguves dziļums var būt ļoti liels, bet rezultāta var arī nebūt. Tādēļ drošāk ir veikt dziļurbumu. Paredzamais urbuma dziļums ir līdz pat 80 metriem. Viena metra izmaksas ir no 28 latiem. Kopā ar visiem papildu tehniskajiem risinājumiem, piemēram, urbuma galvu, caurulēm, filtriem, katlu un sūkni izmaksas var sasniegt pat 3500 latu, ieskaitot nodokļus.

1800 latu šim mērķim Ziemassvētkos ziedoja uzņēmums "First Data" un tā darbinieki, taču vēl joprojām nepieciešami 1700 lati. Ņemot vērā, ka ģimene ir trūcīga, šādu naudu viņiem nav iespējams ne sakrāt, ne aizņemties. Tādēļ Ziedot.lv lūdz saziedot 1700 latus, lai atrisinātu ģimenei smagu ikdienas problēmu ar ūdens sagādi.

Ziedot.lv aicina iesaistīties projektā "Laimīgai Latvijai" un palīdzēt Gaiļu ģimenei. Ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:

ziedojot ziedojumu kastītēs "Maxima" veikalos visā Latvijā;
iegādājoties kādu no īpašajiem otrreizējās pārstrādes garšvielu traukiem "Maxima XX" un "Maxima XXX" veikalos (vairāk par garšvielu trauku kolekciju www.laimigailatvijai.lv);
zvanot uz ziedojumu tālruni 90067009 (ziedojums - 1 Ls);
ziedojot ar internetbankas palīdzību, norādot "Aka 5 bērnu ģimenei" (sīkāka informācija http://www.ziedot.lv/lv/project/1425).

"Laimīgai Latvijai" ir ilgtermiņa palīdzības projekts, kura ietvaros atbalstu saņem ģimenes ar bērniem invalīdiem, senioru ģimenes, ģimenes, kuras skārušas pēkšņas nelaimes, smagi slimi cilvēki un centīgas, bet trūcīgas ģimenes. Sabiedrība šajā kustībā tiek aicināta iesaistīties jau tradicionālos veidos, atbalstot ar ziedojumiem, kā arī inovatīvā un videi draudzīgā veidā, iegādājoties no atkārtoti izmantota stikla iepakojuma gatavotus garšvielu traukus, tādējādi gūstot arī mums katram tik nepieciešamās emocijas, kas rodas palīdzot, - prieku, laimi, mieru, mīlestību un cerību.


Написать комментарий