Kūlas ugunsgrēku sezona tuvojas noslēgumam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kūlas ugunsgrēki sākas tiklīdz ir nokusis sniegs un turpinās līdz jaunā zāle pāraug kūlu. Līdz 21. maijam šogad ir reģistrēti 1724 kūlas ugunsgrēki. Pēdējo divu nedēļu laikā vidēji diennaktī tiek reģistrēti pieci līdz desmit kūlas ugunsgrēki.

Ja salīdzina ar iepriekšējo gadu, tad šī statistika ir ļoti līdzīga, jo 2011.gadā bija reģistrēti 1760 ugunsgrēki, savukārt 2010. gadā 1695. Pēdējo desmit gadu laikā visvairāk kūlas ugunsgrēku bija 2006.gadā, kad ugunsdzēsēji dzēsa 7083 ugunsgrēkus.

Lai izbrauktu un dzēstu degošos kūlas laukus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šogad degvielai un šajos ugunsgrēkos salauztās tehnikas labošanai ir iztērējis vairāk nekā 16 000 Ls.

VUGD Rīgas reģiona pārvaldē visvairāk kūlas ugunsgrēkus dzēst nācās Rīgas 8.daļas ugunsdzēsējiem glābējiem – 64 reizes, Rīgas 2.daļai – 45 reizes, Siguldas postenim – 45 reizes.

VUGD Kurzemes reģiona brigādē līderos ir Liepājas 2daļas postenis, kas dzēsa 46 kūlas ugunsgrēkus, Kuldīgas daļa – 32 un Liepājas 1.daļas postenis – 28 ugunsgrēkus.

VUGD Latgales reģiona brigādē visvairāk darba kūlas sezonā bija Daugavpils 1. daļai, kuri dzēsa 71 kūlas lauku, Rēzeknes daļa – 56 un Daugavpils 3.daļa – 40.

VUGD Vidzemes reģiona brigādē visvairāk izbraukumu uz kūlas ugunsgrēkiem bija Cēsu daļai – 42 reizes, Gulbenes daļai – 41 reizi un Alūksnes daļai – 33 reizes.

VUGD Zemgales reģiona brigādē ne vien savā novadā, bet visā Latvijā vislielākais dzēsto kūlas ugunsgrēku skaits ir Jēkabpils daļai – 80 ugunsgrēki, Jelgavas daļai – 61 un Dobeles daļai – 52 ugunsgrēki.

Nav nevienas VUGD daļas vai posteņa, kas kaut reizi šajā sezonā nebūtu devušies dzēst kūlu.

VUGD mājas lapā tika veikta aptauja, kas būtu jādara, lai samazinātos kūlas ugunsgrēku skaits. No tiem, kuri piedalījās aptaujā 52% atzinuši, ka jāsakopj lauki un pilsētas, 12% uzskata, ka jābūt bargākiem sodiem, bet 6% domā, ka varētu līdzēt plašākas reklāmas kampaņas. Savukārt 22% uzskata, ka nekas nav jādara, jo tāpat kā dedzināja kūlu, tā dedzinās.


Написать комментарий