Šovakar Daugavpilī ieradīsies 24 baikeri, lai pastāstītu par Polijas himnu

Šovakar Daugavpilī ieradīsies ļoti neparasta poļu delegācija, kas jau vairākus gadus ceļo pa Eiropas pilsētām un valstīm patriotiskā projekta «Kopīgi iepazīsim Dombrovska Mazureku» ietvaros.

Poļu nama vadītāja Žanna Stankeviča Gorod.lv pastāstīja, ka pašreizējā delegācijas sastāvā ir 73 cilvēki, turklāt 24 no viņiem uz Daugavpili atbrauks ar paša transportu – motocikliem. Dažāda vecuma cilvēki no Polijas un Vācijas apceļo lielāku poļu diasporu apdzīvotās vietas, apciemojot arī Polijas karavīru apglabāšanas vietas. Brauciena dalībnieku mērķis ir popularizēt Polijas himnu, jo no «Dombrovska Mazureka» tika paņemtas 3 kuplejas, kas kļuva par poļu nacionālo himnu.

Pēc pani Žannas vārdiem, šim projektam ir izglītojošs mērķis, kas ir vērsts uz jaunatnes patriotisku audzināšanu, savas nacionālās identitātes apzināšanos. Jo jaunajiem cilvēkiem ir jāsaprot, ka Polijas vēsture ir cieši saistīta ar Eiropas vēsturi.

Brauciens sākās Varšavā, tad dalībnieki devās uz Baltkrieviju, Krieviju, bet šodien plkst.19:00 viņi ieradīsies Daugavpilī.

Rīt, 22.maijā, plkst.10:00 stadionā pie Borisa un Gļeba katedrāles patriotiskā brauciena dalībnieki tiksies ar Pilsudska Valsts poļu ģimnāzijas skolēniem, un sīkās pastāstīs par savas vizītes mērķi.

Savas vizītes laikā Daugavpilī brauciena dalībnieki tiksies ar mūsu pilsētas poļu diasporas pārstāvjiem, apmeklēs dievkalpojumu baznīcā un uzliks ziedus pie Krusta Slobodkā. Tad viņi turpinās braucienu, dodoties uz Lietuvu. Bet noslēgsies projekts «Kopīgi iepazīsim Dombrovska Mazureku» turpat, kur sākās, - Polijas galvaspilsētā Varšavā.


Написать комментарий