ASV aiztur vīrieti pirms 33 gadiem pazuduša zēna lietā

foto denisdesigns.com
foto denisdesigns.com

Izmeklējot 1979. gadā Ņujorkā pazudušā 6 gadus vecā Etana Paca lietu, policija ceturtdien aizturējusi zēna nogalināšanā aizdomās turētu vīrieti, vēsta ārvalstu mediji.

Sešu gadus vecais Etans Pacs pazuda 1979. gada 25. maijā, dodoties uz skolas autobusu. Tā bija pirmā diena, kad vecāki viņam atļāva doties uz skolu vienam. Etana pazušanai tika pievērsta visas valsts sabiedrības uzmanība un viņa fotoattēls bija viens no pirmajiem, ko izvietoja uz piena pakām. 1983. gadā ASV prezidents Ronalds Reigans 25. maiju pasludināja par Nacionālo Pazudušo bērnu dienu, jau vēstījuši "Delfi".

Aizturētais ir 51 gadu vecais Pedro Hernandezs, kurš zēna pazušanas laikā strādājis pārtikas veikalā pie Pacu dzīvesvietas. Saskaņā ar paša stāstīto, toreiz 19 gadu vecais veikala darbinieks, solot limonādi, esot ievilinājis zēnu veikala pagrabā un nožņaudzis. Upura ķermeni apsūdzētais ielicis plastmasas maisā un atstājis to pie atkritumiem šķērsielā kvartālu tālāk, tas tā arī nekad netika atrasts, vēsta raidsabiedrība CNN.

Policija saņēmusi norādes par aizdomās turētā iespējamo saistību ar noziegumu. Vīrietis pēc nozieguma esot pastāstījis ģimenes locekļiem, ka ir nogalinājis zēnu Ņujorkā. Viņš trešdien brīvprātīgi devies līdzi izmeklētājiem uz slepkavības vietu, kurā tagad atrodas briļļu veikals, vēsta raidsabiedrība BBC.

Apsūdzētais bijis nožēlas pilns par izdarīto, pastāstīja policijas pārstāvis Reimonds Kellijs. Viņš arī piebilda, ka detektīvi apsūdzētā liecības uzskata par ticamām.

"Delfi" jau vēstīja, ka aprīlī šīs lietas ietvaros policija meklēja zēna mirstīgās atliekas kādas ēkas pagrabā netālu no ģimenes dzīvesvietas. Četru dienu ilgās rakšanas laikā gan nekādas mirstīgo atlieku pēdas netika atrastas, vēsta BBC.

Ēka atrodas maršrutā, pa kuru Etans devies uz skolu pazušanas dienā. 1979. gadā ēkā esot atradusies galdnieka darbnīca, kuras meistaram esot bijušas draudzīgas attiecības ar sešgadīgo zēnu, informē aģentūra AP.

Etana vecāki – Stenlijs un Džūlija Paci, kuri pēc notikuma kļuva par pazudušo bērnu aizstāvjiem, gadiem nemainīja savu dzīves vietu un telefona numuru, cerībā, ka dēls ir dzīvs. Tomēr 2001. gadā ģimene ieguva tiesas spriedumu, kas pasludināja Etanu par mirušu.


Написать комментарий