Deju festivālā Gulbenē piedalīsies vairāk nekā 170 skolu kolektīvu no Daugavpils novada 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vairākus gadus vasaras sākumā mūsu valstī notiek Republikas mēroga deju festivāli, kas tiek veltīti Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Katru gadu tie notiek dažādās Latvijas pilsētās, bet šogad festivāls notiks Ventspilī un Gulbenē.

Pagājušajās brīvdienās Ventspilī notika deju festivāls «Latvju bērni danci ved», kurā piedalījās 3 670 jaunie dejotāji no 31 pagasta un 5 pilsētām. Bet sestdien, 2.jūnijā, Gulbenē pulcēsies 3 261 deju festivāla dalībnieki no 22 pagastiem un 2 Latvijas pilsētām, tai skaitā Daugavpils poļu tautas dejas ansamblis «Kukulečka».
Kā kļuva zināms, Daugavpils novadu festivālā Ventspilī pārstāvēja 176 skolu deju kolektīvi. Dejotāji no Kalupes, Nīcgales, Špoģu, Vaboles un Medumu skolām Antras

Jurgelānes vadībā bija sagatavojuši latgaliešu deju programmu «Dziedāt māku, dancot māku».
Parasti šāda veida festivāli tiek rīkoti, gatavojoties Vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, tie aptver visus mākslas žanrus un ir būtisks solis izpildītāju meistarības jaunajā pakāpē. Skolēniem rodas izdevība labāk iepazīt tautas kultūru un nodemonstrēt sava deju kolektīva izaugsmi, kas notikusi gada laikā.

Festivāla dalībnieki ne tikai uzstājās uz skatuves, parasti viņiem tiek sagatavota arī kultūras programma, pateicoties kurai viņi iepazīst pilsētas tradīcijas, vēsturi, piedalās ekskursijās, apmeklēs ievērojamās vietas. Festivāla noslēgumā saskaņā ar tradīciju notiek kopīgais atpūtas vakars, kura laikā gan pieaugušajiem, gan bērniem rodas vēl viena iespēja iepazīties tuvāk un labi pavadīt laiku.


Написать комментарий

neticu... nav iespējams... nevar būt te tik daudz to kolektīvu... ne-ti-cu