Šīs sezonas pēdējā pirmizrāde Daugavpils teātrī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

6. jūnijā uz Daugavpils teātra skatuves notiks pēdējā no daudzajām šīs sezonas pirmizrādēm. Šoreiz teātra kolektīvs pārsteigs teātra mīļus ar izrādi krievu valodā „Mīļās draudzenītes” (krievu val. Девичник), kas uzrakstīta pēc Lauras Šeinas Kanningemas romāna „Beautiful Bodies”.

Izrādi iestudēja pazīstamais lietuviešu režisors Rolandas Atkočūnas, kam šī ir debija uz Daugavpils teātra skatuves. Režisors atzīmēja, ka materiāls ir ļoti neparasts, tas atšķiras no citu dramaturgu darbiem. Pirmām kārtām tāpēc, ka to uzrakstīja sieviete. Darbs ir ļoti intīms, un noteikti ne vienmēr saprotams vīriešiem.

zrāde tiek saukta par tipisku sieviešu komēdiju, jo galvenais kolektīva uzdevums bija saglabāt tos sarunu kodus, kas raksturīgi sieviešu kompānijām.

Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošnikovs atzīmēja, ka šī gada laikā teātris ir spējis ne tikai izdzīvot, bet arī manāmi augt un izpelnīties cieņu valsts mērogā. Grandiozie plāni brīžiem likās neizpildāmi, taču, tagad teātra kolektīvs var uzelpot – nospraustais mērķis ir izpildīts. O. Šapošnikovs atzīmēja, ka pašlaik viņš izjūt prieku gandarījumu un lepnumu par daudziem cilvēkiem, kas strādā teātrī.

Daugavpils teātris aicina visus uz pirmizrādi 6. jūnijā plkst. 18.30, kā arī 7. jūnijā 18.30.

Galvenajās lomās: Karīna Sidina, Žanna Lubgāne, Karīna Lučiņina, Irina Kešiševa, Inese Ivulāne un Svetlana Pavloviča.


Написать комментарий