Valdība ir piešķīrusi līdzekļus Daugavpils teātra parādu segšanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Valdība vakar atbalstīja Latvijas Kultūras ministrijas lūgumu par līdzekļu piešķiršanu Daugavpils teātra parādu segšanai. Piešķirtie 35 554 lati tiks izmantoti, lai nomaksātu iedzīvotāja ienākumu nodokli, apdrošināšanas obligātās iemaksas un pievienotās vērtības nodokli, kuri ir sakrājušies no šī gada 17.maija.

Kā zināms, 2012.gadā Latvijas teātriem tika būtiski samazinātas valsts dotācijas – gandrīz par 41% salīdzinājumā ar 2008.gadu, un šogad Daugavpils teātra valsts finansējums sastādīja 263 000 latus.

Mūsu teātra valdes locekle Rita Strode Gorod.lv pastāstīja, ka, pateicoties pilsētas pašvaldības palīdzībai, sponsoriem, visa kolektīva darbam, no pagājušā gada decembra teātrim ir izdevies būtiski samazināt parādus – no 100 000 līdz 35 000 latu. Dažu mēnešu laikā ir izdevies nopelnīt tikpat, cik visā pagājušajā gadā.

Pēc Strodes kundzes vārdiem, ir patīkami, ka teātris ir saņēmis atbalstu no valsts puses. „Esam bijuši pie valsts sekretāra, tikāmies ar kultūras ministru, apspriedām esošās problēmas. Ir patīkami apzināties, ka mūsu darbs tika novērtēts un tika sniegts atbalsts. Piešķirtie līdzekļi ļaus dzēst visus mūsu parādus, tāpēc mēs varēsim gulēt mierīgi un mierīgi gatavoties jaunai teātra sezonai”, - paziņoja Rita Strode.

Kultūras ministrijā atzīmēja, ka, neskatoties uz valsts dotāciju būtisko samazinājumu, Daugavpils teātrim izdevies sava teātra izrādēm piesaistīt auditoriju no visa Latgales reģiona. Pēc Kultūras ministrijas pārstāvju domām, jauna teātra valde, kas sāka strādāt 2011.gada 16.decembrī, spēja nedaudz stabilizēt finanšu situāciju. Parādi ierobežo teātra attīstību un māksliniecisko līmeņi, tāpēc papildus līdzekļu piešķiršana to segšanai ir likumsakarīga.

Jāatzīmē, ka Daugavpils teātris ir faktiski vienīgais Latvijā, kas piedāvā teātra izrādes trijās valodās – latviešu, krievu un latgaliešu.


Написать комментарий