No Eiropas Savienības uz Federāciju?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Starptautiskajā skolā, kas tika veltīta Krievijas, NATO un Eiropas Savienības sadarbībai Baltijas jūras reģionā un kas notika Ļeņingradas apgabalā, portāla Gorod.lv žurnālistam izdevās aprunāties ar Aleksandru Dulebu - Slovākijas Ārpolitikas apvienības pētniecības centra direktoru.

Sarunā tika apspriesta Eiropas Savienības nākotne. Duleba kungs izteica domu, kuru agrāk bija paudis Modests Koļerovs – pirmās klases Krievijas Federācijas valsts padomnieks – ka ES ekonomiski neizturēs satricinājumus un rezultātā atteiksies no vairākām valstīm. Pēc A.Duleba viedokļa, tā var būt 12-15 valstu apvienība, kas veidos Federāciju. Vienotā naudaszīme jau pastāv, šobrīd tiek runāts par vienotu bankas sistēmu, par vienotiem nodokļiem, tiek veiksmīgi izstrādāta vienota enerģētiskā un gāzes stratēģija, kas sniedz gāzes apgādes drošību un nodrošina iekšējā gāzes tirgus normālu funkcionēšanu piegādes traucējumu gadījumā. Runa ir par vienotas vadības ievēlēšanu un, pēc Duleba domām, tās varētu būt Vācijas pārstāvis, jo, piemēram, Eiroparlamentā sakarā ar skaitlisku pārsvaru vāciešu ir daudz. Katrai valstij būs sava valdība, bet jau Federācijas ietvaros.

Ja šāda veida ES nākotnes modelis tiks realizēts, principā tas būs līdzīgs kādreiz pastāvošās un jau esošās valsts modelim.


Написать комментарий