Pašvaldības programmas ietvaros pabeigta dzīvojamās mājas Kandavas ielā 4, Daugavpilī, siltināšana

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā preses konferencē Daugavpils domē Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Andris Švirksts paziņoja žurnālistiem, ka veiksmīgi tika realizēts dzīvojamās mājas Kandavas ielā 4 renovācijas projekts. DzKSU darbinieki pastāstīja par veiktajiem darbiem un par labumiem, kuri darbu rezultātā gaidāmi nākotnē.

Atgādināsim, ka minētās mājas iedzīvotāji kļuva par vieniem to tiem, kas izmantoja iespēju veikt energoefektivitātes pasākumus ar pašvaldības 80% finansējuma palīdzību. Mājas Kandavas ielā 4 siltināšanas darbi tika sākti šī gada janvārī. Darbu kopējā maksa sastādīja 253 tūkstošus latu, dzīvokļu īpašnieki apmaksās tikai 50,74 tūkstošus latu.

Projekta realizācijas laikā tika veikti ārējās siltināšanas darbi, nomainīts jumts, siltināti bēniņi un pagrabtelpas, nomainītas caurules, rekonstruēta ventilācijas sistēma, nomainīti ūdensskaitītāji – tagad to rādītājus nolasīs ar telemetrijas palīdzību, kas starpību ūdenī padara mazāku. Visi šie darbi ļaus ietaupīt, ziemas sezonā tas būs īpaši pamanāmi.

DzKSU darbinieki paziņoja, ka mājas iedzīvotāji renovācijas maksu atmaksās 5 gadu laikā, šim nolūkam tika paņemts kredīts. Vienistabu dzīvokļu īpašnieku izmaksa sastādīs vidēji 8,53 latus mēnesī, divistabu – 12,05 latus, trīsistabu – 15,64 latus. Daži īpašnieki izteica vēlmi atmaksāt visu summu uzreiz, tāpēc viņiem nevajadzēs maksāt kredīta procentus.

Daugavpils mērs Žanna Kulakova aicināja pilsētas iedzīvotājus iepazīties ar minētās mājas pieredzi un aktīvi piedalīties pašvaldības programmā. Mērs akcentēja, ka siltināšana ir iespēja ietaupīt nākotnē, atgūt samaksāto naudu, jo pieredze rāda, ka šāda veida darbi ir efektīvi.

Jāatzīmē, ka vasaras beigās tiks pabeigti vēl vienas mājas siltināšanas darbi Imantas ielā 35, Daugavpilī. Dokumentācijas sagatavošanas stadijā atrodas vēl divas mājas, kuru iedzīvotāji nolēmuši izmantot iespēju sakārtot savu mājokli un ietaupīt.


Написать комментарий