Talka Līvānu Zaķusalā

foto livani.lv
foto livani.lv

Sestdien, 7. jūlijā, Līvānu novada domes līdzfinansētā projekta „Sakārtota vide – mūsu nākotne” ietvaros brīvprātīgie jaunieši no biedrības „IMKA Līvāni” sakopuši atpūtas vietu upes piekrastē, Zaķusalā, vēsta Līvānu pašvaldības mājaslapa.

Sestdien Zaķusalā jau no paša rīta valdīja rosība. Peldvietā pulcējās 15 brīvprātīgie jaunieši ar darbarīkiem rokās. Neraugoties uz karsto laiku, darbi ritēja raiti un organizēti – puiši, liekot lietā cirvjus, izcirsta pārāk biezi saaugušos krūmus, kas vietām jau sniedzās upē. Arī trimmeris Zaķusalā rūca visu dienu, jo nācās atbrīvoties no garās zāles, kas bija saaugusi visapkārt. Kad zāle bija nopļauta, tā ātri vien tika sagrābta. Vācot nopļauto, ātri vien pildījās arī atkritumu maisi, jo peldvietas apmeklētāji savā nevīžībā krūmos un zālē bija metuši visu iespējamo – pat autiņbiksītes un drēbes. Pieaugot karstumam, darbošanās neapsīka, tieši otrādi – viss tika darīts ātrāk. Kad nopļautā zāle bija sagrābta, tika nolemts, ka to vajadzētu sakraut vienā lielā kaudzē kopā ar zariem, lai pēc tam būtu vieglāk visu aizvākt. Sacīts – darīts. Kopīgi darbojoties, jau pēc neilga brīža gan zari, gan arī zāle bija sanesta lielā kaudzē. Un nevienam no jauniešiem pat neienāca prātā sūdzēties, kaut arī uz kaudzi lielākoties bija jānes nātru klēpji. Kopīgi strādājot, peldvietas apkārtne tika sakopta diezgan ātri.

Patiess prieks, ka ir jaunieši, kuriem rūp, kā izskatās viņu pilsētas apkārtne, un kuri ir gatavi kaut ko darīt lietas labā. Jācer vien, ka sakoptā atpūtas vieta tāda arī paliks gan līdz Līvānu pilsētas svētkiem, gan arī pēc tam.

Šie darbi nav vienīgie, projekta ietvaros paredzēts atpūtas vietā novietot soliņus, atkritumu tvertnes un ierīkot ugunskura vietu, kā arī izgatavot norādes zīmi. Atpūtas vietu plānots atklāt pilsētas svētkos.


Написать комментарий