ASV senators ierosina sadedzināt valsts izlases olimpiskās komandas tērpus, jo tie ražoti Ķīnā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

ASV parlamenta augšpalātas vairākuma demokrātu līderis senators Harijs Rīds piedāvājis sadedzināt ASV olimpiskās komandas tērpus, kas izgatavoti Ķīnā, vēstīja vietējais televīzijas kanāls ABC

"Esmu vīlies. Domāju, ka Olimpiskajai komitejai vajadzētu nokaunēties," viņš paziņoja. "Manuprāt, visu šo ekipējumu vajag salikt kaudzē un sadedzināt," atzina ASV senators.

ASV izlases tērpus Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai ir veidojis amerikāņu modes nams "Ralph Lauren", tomēr tie ir ražoti Ķīnā, kas izraisīja senatora saniknojumu.

"Ja viņiem vairs nav ko vilkt, lai uztērpj sporta kreklus, uz kuriem ar roku uzrakstīts ASV," ierosināja Rīds.

Tomēr ASV Olimpiskās komitejas komunikācijas nodaļas vadītājs Patriks Sendaskis senatora kritiku raksturoja kā nepamatotu.

"Atšķirībā no lielākās daļas olimpisko komandu ASV izlasi sponsorē privātpersonas, un mēs esam pateicīgi sponsoriem par atbalstu," viņš skaidroja. "Mēs lepojamies par partnerību ar "Ralph Lauren", kas ir ASV kulta uzņēmums, un mēs ar nepacietību gaidām labāko ASV sportistu sniegumu Londonas olimpiskajās spēlēs," piebilda ASV Olimpiskās komitejas pārstāvis.

Sendaskis par absurdu nosauca neapmierinātību ar to, ka tērpi ir pašūti Ķīnā, jo īpaši tādēļ, ka "Ralph Lauren" ir ASV modes nams.

Komentārus par situāciju nav sniedzis nedz 72 gadus vecais modes nama dibinātājs dizainers Ralfs Lorēns, nedz "Ralph Lauren" modes nama pārstāvji.

Ķīna ir lielākais tekstilizstrādājumu piegādāts ASV.


Написать комментарий