Kampars ar ukraiņiem meties akumulatoru ražošanas biznesā

foto vienotiba.lv
foto vienotiba.lv

Bijušais ekonomikas ministrs un Saeimas deputāts, tagadējais koalīcijā esošās partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars (V) kopā ar uzņēmējiem – investoriem no Ukrainas meties akumulatoru ražošanas biznesā, sarunā ar portālu "Delfi" atzina Kampars.

"Lursoft" dati liecina, ka Kampars iecelts par padomes priekšsēdētāju SIA "Westa Nordic", kas reģistrēta šā gada 17.jūlijā un kā apmaksātais pamatkapitāls ir 17 500 lati. Padomē strādā arī Ukrainas pilsoņi Vasiļs Pidlubnijs un Andrijs Šmatko. Uzņēmuma valdē strādā Uldis Ilmanis. "Westa Nordic" ir meitasuzņēmums lielai Ukrainas kompānijai "Westa", un tā izveidota ar mērķi attīstīt akumulatoru ražošanu Tukumā, piebilda Kampars.

Viņš klāstīja, ka ražotne darbu Tukumā varētu sākt šā gada beigās. Tiesa, pagaidām vēl nav izlemts, vai tālab tiks būvēta jauna ēka vai tiks izmantotas kādās jau esošas telpas. Sākotnēji ražotnē plānots komplektēt akumulatorus un ražot daļu no tam nepieciešamo sastāvdaļu. Vēlāk tiks vērtēts, vai ražot visas detaļas, arī galveno sastāvdaļu- svina plāksnes, ko sākotnēji paredzēts vest no Kazahstānas, skaidroja Kampars.

Bijušais ekonomikas ministrs sacīja, ka ražotnes izveidei piesaistītas investīcijas no Ukrainas. Pirmajā ražotnes izveides kārtā paredzēts ieguldīt 200 000 – 350 000 latu.

Kampars atturējās sniegt atbildi uz jautājumu, kas viņu piesaistījis šim biznesa projektam, tā vietā klāstot par šī projekta nozīmi Latvijas ekonomikas izaugsmes veicināšanā. Kampars uzsvēra, ka algu par darbu uzņēmuma padomē viņš nesaņemšot, jo tas tāpat daudz laika neprasīšot – to varēšot apvienot ar "Vienotības" ģenerālsekretāra amatu.

"Lursoft" datu bāze liecina, ka 30% "Westa Nordic" kapitāla daļu pieder SIA "Elgenius". Šī kompānija reģistrēta 2010.gada 1.septembrī un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 latu. Šajā uzņēmumā Kampars ir vienīgais valdes loceklis, bet vienīgais īpašnieks ir Māris Majors. Kā "Elgenius" darbības veids norādīta mājsaimniecības preču un elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirdzniecība.

Vēl 30% pieder Britu Virdžīnās reģistrētajam "Gektor Productions ltd", bet 40% - Kiprā reģistrētajam "Kedvento trading ltd".


Написать комментарий