Haldenas Sarkanā Krusta vasaras nometne „Haldena 12”

foto livani.lv
foto livani.lv

Jau trešo gadu pēc kārtas, pateicoties Rudzātu speciālās internātpamatskolas skolotājai Aijai Pumpurei, Rudzātu speciālās internātpamatskolas septiņiem skolēniem bija iespēja piedalīties 8 dienu ilgā Haldenas Sarkanā Krusta vasaras nometnē „Haldena 12” Norvēģijā, informē Līvānu pašvaldība.

Šīs bija astoņas interesantas, piedzīvojumiem bagātas un jautras dienas. Visu nometnes laiku par mums rūpējās pieci Haldenas Sarkanā Krusta darbinieki, kuri bija laipni un smaidīgi. Nometnes programma bija piesātināta un interesanta.

Pirmo nometnes dienu mēs pavadījām nometnes vietā. Tika piedāvātas dažādas aktivitātes- piena kannu mešana, boulings, profesionāli loku šāvēji mācīja šaut ar loku. Pēcpusdienā bijām kopā ar Norvēģijas tautu Rožu ceremonijā. 22.jūlijā apritēja gads kopš Breiviks nogalināja vairāk nekā 80 nevainīgus cilvēkus. Ceremonijā piedalījās jaunieši, kuri bija notikumu aculiecinieki.

Nākošajā dienā apmeklējām muzeju „Inspiria”, kurā ikviens, praktiski darbojoties, varēja pārliecināties par fizikas likumu darbību. 24. jūlijs bija īpašs ar to, ka Sarkanā Krusta darbiniecei Elēnai bija dzimšanas diena, tātad neizpalika arī dzimšanas dienas torte! Šajā dienā arī mēs jutāmies kā jubilāri, jo ciemos bija atbraukuši makšķernieki ar bagātīgām dāvanām- katram nometnes dalībniekam uzdāvināja makšķeri un siltu „Subaru” jaku. Makšķernieki mācīja salikt un darboties ar makšķeri. Pēcpusdienā braucām uz ūdenskritumu, kurš ir īpašs ar to, ka vienā ūdenskrituma pusē ir Norvēģija, bet otrā Zviedrija. Šeit paēdām mellenes , atradām arī kādu gaileni.

Šogad neizpalika arī brauciens uz Fredrihstenas cietoksni, kur pēc kartes meklējām spokus, apmeklējām cietokšņa muzeju, fotografējāmies ar Balto dāmu. Spēlējām golfu. Vakarā devāmies uz Amerikāņu retro automašīnu parādi. Skaisti!

26. jūlija rīts mums dāvāja pārsteigumu, pagalmā iebrauca 7 retro automašīnas. Bija gan Pontiaks, Mustangs, gan Buick kabrioleti. Uz aļņu dārzu Zviedrijā mūs veda ar šīm automašīnām! Tas bija neaizmirstams pārdzīvojums gan lieliem, gan maziem!

Pēdējā dienā mēs izbaudījām fiziskās aktivitātes nometnes apkārtnē- peldējāmies, braucām ar kanoe laiviņām, katamarānu, motorlaivu, spēlējām volejbolu, tautas bumbu u.c. Vakarā bija noslēguma pasākums ar mūziku, gardumiem un jautrām rotaļām. Nometnes Sarkanā Krusta darbiniekiem, kā pateicību par šo jauko iespēju būt nometnē Norvēģijā, pasniedzām suvenīrus no Līvānu domes.

Lai cik tas dīvaini arī neizklausītos, bet nezinot viņu valodu, mēs sapratāmies ļoti labi. Domāju, tas tāpēc, ka visi mēs runājām vienā- laipnības, sirsnības un mīlestības valodā! Paldies Haldenas Sarkanā Krusta darbiniekiem par ieguldīto darbu, enerģiju un mīlestību!


Написать комментарий