Turpinās Rožupes, Jersikas un Jaunsilavas pamatskolu ēku rekonstrukcija un siltināšana

foto jersika.edu.lv
foto jersika.edu.lv

Skolās vasaras brīvdienu laikā parasti ir tukšs un kluss, bet šogad Rožupes, Jersikas un Jaunsilavas pamatskolu ēkās valda aktīva rosība. Tur notiek būvdarbi Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projekta „Līvānu novada pašvaldības Rožupes, Jersikas un Jaunsilavas pamatskolu ēku energoefektivitātes paaugstināšana” ietvaros, informē Līvānu pašvaldība.

Ēkas tiek siltinātas no ārpuses, tādā veidā samazinot ārsienu bojāšanos sala un mitruma ietekmē. Veicot norobežojošo konstrukciju siltināšanu, ventilācijas un apkures sistēmu uzlabošanu, tiks samazinātas kopējās izmaksas par siltumenerģiju un paaugstināt termisko komfortu telpās. Atsevišķi ir pievērst uzmanību apgaismes sistēmas uzlabošanai ēkās, lai tiktu nodrošināts ne tikai atbilstošs apgaismojuma līmenis telpās, bet arī tiktu samazināts enerģijas patēriņš un siltuma izstarojums, jo šobrīd lietotas tiek kvēlspuldzes. Tā kā tiek mainītas lielākā daļa no apkures, elektrības, ventilācijas un citas inženiertehniskās sistēmas, tad ir nepieciešama arī telpu iekšējā apdare. Iekšdarbus visās skolās ir plānots pabeigt jau augusta beigās, lai netraucēti uzsāktu mācības 1.septembrī. Ēku siltināšanu un citus ārējos darbus ir plānots pabeigt līdz novembrim, jo projekta realizācijas termiņš ir 2012.gada 1.decembris.

Ēku energoefektivitātes paaugstināšanas projekts ir aktuāls gan no pašvaldības budžeta izlietošanas lietderīguma aspekta, gan no vides aizsardzības viedokļa, jo skolās nekādas ievērojamas investīcijas nepietiekamo finanšu resursu dēļ nav veiktas, un ēkām ir siltuma zudumi. Projekta īstenošana veicinās arī novada dzīves vides ilgtspējīgu, līdzsvarotu un harmonisku attīstību.

Projekta kopējās izmaksas ir 892 039,97 LVL, no kurām projekta attiecināmās izmaksas ir 455 326,91 LVL, t.sk., Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta piešķirtais finansējums - 387 027,87 LVL (85%) un pašvaldības līdzfinansējums – 68 299,04 LVL, kā arī finansējuma saņēmēja līdzfinansējums projekta neattiecināmajām izmaksām – 436 713,06.


Написать комментарий