Indijā pēc divu dienu tumsas ir atjaunota elektrības padeve

foto thehindu.com
foto thehindu.com

Indijā pēc divu dienu slīgšanas tumsā trešdien beidzot pilnībā ir atjaunota elektroapgāde, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aptuveni puse Indijas iedzīvotāju - vairāk nekā 600 miljoni cilvēku - divas dienas bija palikuši bez elektrības, jo nedarbojās trīs elektrotīklu sistēmas. Valsts mediji jau paziņojuši, ka tas bijis pēdējo desmit gadu laikā vērienīgākais elektrības atslēgums.

Valsts austrumos aptuveni 200 ogļrači bija iesprostoti pazemē, jo lifti, kas viņus izceltu, elektrības pārrāvuma dēļ nedarbojās. Varasiestādes gan paziņojušas, ka visus iesprostotos cilvēkus izdevās izglābt.

Incidents radīja milzu haosu, jo elektroenerģijas pārrāvumu dēļ nekursēja sabiedriskais transports un nevarēja darboties daudzas nozīmīgas iestādes, tostarp slimnīcas. Cietusi ziemeļu un ziemeļaustrumu valsts daļa, bez elektrības bija kopumā 20 no 28 valsts štatiem.

Energokompānijas "Power System Operation Corporation" vadītājs paziņojis, ka nu speciālisti ir salabojuši visas trīs līnijas, atjaunojot elektrības padevi. Lai gan iemeslus skaidros speciāli izveidota darba grupa, tiek pieļauts, ka elektroenerģijas pārtraukumu izraisīja tie valsts štati, kuri pārtērē enerģiju. BBC norāda, ka Indijā ir liels elektroenerģijas deficīts, valsts nespēj apmierināt pieprasījumu pēc tās.

Jau vēstīts, ka pirmdien bez elektrības bija aptuveni 300 miljoni cilvēku. Taču jau pirmdienas vakarā esot izdevies strāvu atjaunot, bet otrdien elektrības padeve atkal bija traucēta. Iepriekš šāda situācija Indijā bija 2001.gadā.


Написать комментарий