Dombrovskis iepazīsies ar angļu bioenerģijas ieguves tehnoloģijām

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) trešdien dosies uz Anglijas pilsētu Dansfoldu, lai apmeklētu alternatīvās enerģijas ieguves tehnoloģiju kompānijas "TMO Renewables Limited" rūpnīcu un iepazītos ar tās izstrādātajiem inovatīvajiem risinājumiem organisko sadzīves atkritumu pārstrādē bioetanolā un citos enerģijas veidos, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Bioetanola ražotni premjers apmeklēs kopā ar Oksfordas Universitātes "Oriel" koledžas rektoru, Lielbritānijas Nacionālā ekonomisko un sociālo pētījumu institūta locekli Dereku Morisu un Lielbritānijas Parlamenta apakšpalātas locekli Timu Jeo.

TMO Renewables Limited strādā ciešā sadarbībā ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģiju izpētes kompāniju "Greenworld Fuels", ieviešot bioetanola degvielas ražošanas no biomasas risinājumus. Uzņēmums "Greedworld Fuels" ir pārstāvēts arī Latvijā un pašlaik veic priekšizpētes darbus bioetanola ražotnes būvniecībai.

TMO Renewables Limited ir viens no līderiem "otrās paaudzes" biodegvielas ieguves tehnoloģiju attīstībā, tās iegūstot no nepārtikas organiskas izcelsmes izejvielām. Uzņēmums ir izveidojis unikālu trīs pakāpju organisko atkritumu pārstrādes platformu, kur ar termofilo mikroorganismu palīdzību tiek ražots celulozes etanols. TMO Renewables Limited izstrādātās tehnoloģijas veiksmīgi komercializētas tādās valstīs kā ASV, Ķīna, Brazīlija un Krievija.

Pēc kompānijas bioetanola ražotnes apmeklējuma premjers atgriezīsies Londonā, lai vakarā klātienē vērotu Latvijas vieglatlētu startus Olimpiskajā stadionā.

Dombrovskis Lielbritānijā uzturas līdz 13. augustam, lai apmeklētu Londonas XXX Olimpisko spēļu pasākumus un atbalstītu Latvijas olimpiskās delegācijas startus.


Написать комментарий