Daugavpils pašvaldības darbinieki ieguva jaunu pieredzi Mutalā

foto ep.liu.se
foto ep.liu.se

Daugavpils pašvaldības darbinieku delegācija, kuras sastāvā bija arī vicemērs Līvija Jankovska, SLP vadītāja Svetlana Gavrilova un Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins, pagājušajā nedēļā apmeklēja zviedru pilsētu Mutalu.

Vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka Mutalas vadība bija aicinājusi Daugavpils domes darbiniekus iepazīties ar viņu darba pieredzi, pilsētplānošanas jautājumu risināšanas pieeju, tai skaitā viņu pilsētas ilgtermiņa attīstības plānošanu.

Vicemērs paziņoja, ka delegācija apmeklēja sociālās un izglītības iestādes, iepazinās ar biogāzes ražošanas un atkritumu pārstrādes pieredzi. Notika interesanta tikšanās Mutalas pilsētas cietoksnī, kuras laikā mūsu ierēdņiem pastāstīja, kādā veidā zviedru pilsētā attīsta cietoksni un piesaista tūristus.

Divu pilsētu pašvaldību darbinieki vienojās par turpmāko sadarbību projektu realizācijā, kā arī par sadarbību sporta jomā (Mutalā, tāpat kā Daugavpilī ir attīstīts spīdvejs) un kultūras, izglītības jomās.

L.Jankovska izteica visu delegācijas dalībnieku viedokli, ka šāda veida vizītes ir labākā iespēja paplašināt redzesloku, paaugstināt kvalifikāciju, īsajā laika posmā iepazīties gan ar pozitīvu, gan ar negatīvu pieredzi kādā jomā, izdarīt secinājumus un nākotnē izmantot pārbaudītās darba metodes.


Написать комментарий