Rīgas 'Dinamo' izīrē Pavlovu un Jakovļevu Somijas otrās līgas klubam

foto HK "Rīga"
foto HK "Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Somijas otrās spēcīgākās līgas - "Mestis" - klubam Joensū "Jokipojat" izīrējuši jaunos hokejistus Vitāliju Pavlovu un Mārtiņu Jakovļevu, vēsta somu vienības oficiālā mājaslapa internetā.

""Dinamo" komandai ir ļoti svarīgi, lai jaunie latviešu hokejisti varētu spēlēt un lai viņi iemācītos uzņemties atbildību," izteicies "Jokipojat" kluba galvenais treneris Penti Matikainens. "Rīgas klubs spēlētājiem maksās algu, bet "Jokipojat" maksās par viņu dzīvošanu. Šiem spēlētājiem vieta pamatsastāvā nav apsolīta, un viņiem nāksies sevi pierādīt."

Augumā raženais (augums – 195 centimetri, svars – 98 kilogrami) centra uzbrucējs Pavlovs aizvadītajā nedēļā noslēdza līgumu ar Rīgas "Dinamo". Savu hokejista karjeru viņš sāka spēlējot Latvijas virslīgas čempionātā Oļega Znaroka vadītajā LSPA/RĪGA komandā, kā arī vienu sezonu Daugavpils "DHK Latgale" sastāvā.

2009.gada vasarā viņš pievienojās "Liepājas Metalurgs" un šajā komandā aizvadīja divas sezonas, spēlējot Baltkrievijas un Latvijas čempionātos. Pirms iepriekšējās sezonas Pavlovs pirmo reizi devās leģionāra gaitās, papildinot Kazahstānas kluba Atirau "Beibaris" sastāvu, un kopā ar šo komandu izcīnīja arī Kazahstānas čempiona titulu. 38 regulārā čempionāta spēlēs viņš guva 10 vārtus un atdeva 9 rezultatīvas piespēles, bet 13 "play-off" mačos izcēlās ar 2 vārtiem un 4 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt aizsargs Jakovļevs līdz šim spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā "Rīga", kas ir "Dinamo" jauniešu komanda. Aizvadītajā sezonā viņš 60 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 26 rezultatīvas piespēles.


Написать комментарий