Pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiks pankroka grupas 'Pussy Riot" atbalsta akcija

foto factmag.com
foto factmag.com

Piektdien pie Krievijas vēstniecības notiks pankroka grupas "Pussy Riot" atbalsta akcija, informēja rīkotāji.

"Pussy Riot" ir 2011.gadā dibināta feministu pankroka grupa, kas rīko provokatīvus koncertus un akcijas, lai vērstu uzmanību uz problēmām Krievijas politikā.

2012.gada 21.februārī piecas grupas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja provokatīvu akciju: "panku lūgšanu Dievdzemdētāja, padzen Putinu!", kurā sabiedrība tika aicināta pievērst uzmanību Krievijas Pareizticīgās baznīcas ciešajām saitēm ar Krievijas politisko eliti un vēlēšanu leģitimitātei.

2012.gada martā trīs grupas dalībnieces - Nadežda Tolkoņņikova, Marija Aļehina un Jekaterina Samuceviča - tika aizturētas un apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā, kas pēc prokurora domām "zaimojošā kārtā pazemoja Krievijas Pareizticīgo baznīcas gadsimtiem senos balstus". Tāpat apsūdzētajām tika liegta iespēja tikt atbrīvotām pret galvojumu, un viņas atrodas apcietinājumā jau piecus mēnešus.

Kaut arī dalībnieces ir apsūdzētas huligānismā, tiesas process ticis balstīts uz reliģiskiem, ne juridiskiem apsvērumiem. Neskatoties uz to, ka visas dalībnieces ir atvainojušās un atzinušas, ka pieļāvušas kļūdu, akciju rīkojot baznīcā, prokuratūra ir prasījusi apsūdzētajām piespriest trīs gadu cietumsodu. Advokāti uzstāj, ka dalībnieces ir veikušas administratīvu pārkāpumu, kas nav krimināli sodāms.

17.augustā, kad tiks paziņots tiesas spriedums, vairākās pasaules valstīs, tostarp Maskavā, Ņujorkā un Vilņā, notiks atbalsta pasākumi grupas dalībniecēm. Piketā pie Krievijas vēstniecības Rīgā paredzēts paust savu atbalstu pankroka garā.


Написать комментарий