Grāmatu svētkos Locikos piedāvās jaunākās grāmatas, iemācīs šaut un cienās ar zupu

foto sciencetrio.wordpress.com
foto sciencetrio.wordpress.com

Šodien,17.augustā, Locikos vienpadsmito reizi norisināsies Daugavpils un Ilūkstes novadu Grāmatu svētki. Pasākuma rīkotāji sagatavojuši apmeklētājiem ļoti daudzveidīgu programmu.

Plkst.10:30 Naujenes Kultūras centrā notiks komercizstāde ar Latvijas lielāko izdevniecību – Zvaigzne ABC, Lauku Avīze, Jumava, Nordik, Avots u.c. –piedalīšanos, kuras gaitā notiks jaunāko grāmatu izloze „Veiksmīgais pircējs”.

Plkst.11:00 notiks grāmatu svētku svinīgā atklāšanas ceremonija. Tajā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Saeimas deputāti, kā arī Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

Izdevniecība „Latvijas Avīze” Svētku ietvaros organizē diskusiju „Latgale - iespēju vai problēmu zeme?”, bet Latvijas bankas pārstāvji vadīs semināru Daugavpils un Ilūkstes novadu pašvaldību deputātiem „Kādu eiro gaidām?”.

Apmeklētājus izklaidēs Naujenes Kultūras centra folkloras kolektīvs „Rūžeņa”, slavenais aktieris Jānis Paukštello, viņiem tiks piedāvāta animācijas filmu parāde, keramikas un glezniecības izstāde, tikšanās ar literātiem, radošās darbnīcas un dažāda veida meistarklases. Kā arī apmeklētājus gaida zupas pēc senām latgaliešu receptēm degustācija.

Daugavpils Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona zemessargi Lāču pamatskolas sporta stadionā organizēs Svētku mazo apmeklētāju apmācības šaušanā, kā arī strītbolā un minifutbolā.

Bet Mobilā veselības aprūpes centra autobusā notiks pulmonologa, otolaringologa un alergologa bezmaksas konsultācijas.

Svētku noslēgums paredzēts plkst.15:00.


Написать комментарий