IZM diskutēs par sporta nozarē neatliekamajiem jautājumiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) valde piektdien tiksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta jauno direktori Ulriku Auniņu, informēja asociācijā.

Šī būs pirmā LKSSA tikšanās ar jauno departamenta vadītāju, kura stājās amatā šā gada 30.jūlijā.

"Mums ir plašs jautājumu loks, ko vēlamies pārrunāt ar jauno valsts galveno sporta ierēdni. Tas aptver gan Murjāņu Sporta ģimnāzijas tālāko likteni un valsts padziļinātās sporta izglītības sistēmu kopumā, gan valsts finansiālā atbalsta jautājumus sportam. Domājam runāt arī par sporta lomu Nacionālajā attīstības plānā un Eiropas Savienības fondu apguves plānošanā", uzsver LKSSA prezidents Edgars Štelmahers.

Asociācija dodoties uz ministriju ar cerību uz kvalitatīvu dialogu un to, ka reformas ministrijā nav tikai ķeksīša pēc un jaunajam ierēdnim būs ne vien labā griba, bet arī politiskais mandāts īstenot vērienīgas un visaptverošas reformas sporta nozarē.

Sarunā piedalīsies arī citi LKSSA valdes locekļi - Jānis Mežeckis, Almers Ludviks, Valdis Voins, Aivars Dronka, Kirovs Lipmans u.c.

Biedrība "Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija" nodibināta 2011.gada izskaņā. Tās dibinātāji ir piecas komandu sporta spēļu federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Hokeja federācija un Latvijas Volejbola federācija.

Šā gada martā par LKSSA biedru kļuva Latvijas Florbola savienība, bet aprīlī - Latvijas Lakrosa federācija. Līdz ar to LKSSA pārstāv jau 7 no 12 Latvijā oficiāli atzītajām komandu sporta spēļu federācijām jeb 96% no kopumā komandu sporta spēlēs iesaistītajiem, apvienojot gandrīz 28 000 licencēto sportistu. Vēl lielāks ir šajos sporta veidos iesaistīto bērnu un jauniešu, kā arī brīvajā laikā sportojošo skaits.


Написать комментарий