Pabriks lūdz DP izvērtēt organizācijas 'Krievu sabiedrība Latvijā' darbību

foto Imagine
foto Imagine

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) ir nosūtījis vēstuli Drošības policijas priekšniekam Jānim Reinikam ar lūgumu izvērtēt nevalstiskās organizācijas "Krievu sabiedrība Latvijā" darbības atbilstību normatīvajiem aktiem, kā arī organizācijas interneta vietnē ievietoto informāciju, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrija (AM).

Ministrijas rīcībā ir nonācis organizācijas "Krievu sabiedrība Latvijā" sagatavots materiāls ar padomju karavīru un Latvijas civiliedzīvotāju apbedījumu vietām Otrā pasaules kara laikā, kurā pausta pret Latviju, Eiropu un tās identitāti vērsta ideoloģiski formulēta informācija, informē AM.

Pabriks paudis, ka tā ir apzināta manipulēšana ar vēstures faktiem un terminoloģiju, mēģinot šķelt Latvijas sabiedrību.

"Turklāt organizācija, kas it kā pārstāv krievu kopienu Latvijā, met ēnu uz krievu tautības iedzīvotājiem – mūsu valsts patriotiem, kuri savas dzimtas nākotni saista ar Latviju. Nav pieļaujama šāda materiāla tiražēšana, kurā nacisma idejas tiek pielīdzinātas Eiropas vērtībām, tādējādi Eiropas tautas emocionāli tiek sasaistītas ar darbību pret krievu tautu un kultūru, kā arī atbalstu totalitārām ideoloģijām," norādījis ministrs.

Pabriks arī izteicies, ka šāda materiāla publicēšana ir uzskatāma par mēģinājumu ar informācijas kara metodēm ietekmēt Latvijas sabiedrību un apšaubīt Latvijas valsts centienus samierināt karojušās puses, kā arī ierobežot iespēju saņemt visaptverošu vērtējumu par Otrā pasaules kara notikumiem Latvijas teritorijā.

Par šī materiāla izdrukām un publicēšanu Pabriks informējis arī izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, brīdinot par to iespējamo nonākšanu mazākumtautību skolās, piebilst AM.


Написать комментарий