Svētki Sprīdīša takā Ilūkstē

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

Svētdien, 12. augustā Ilūkstes novada svētku ietvaros Pilskalnes Siguldiņas takās visas dienas garumā tika uzņemti apmeklētāji, kas devās pa dažādiem taku maršrutiem, informē Ilūkstes novada pašvaldība.

Pati apmeklētākā no takām bija Sprīdīša taka, jo tur Sprīdītis bija saaicinājis savus draugus ar kuriem tikās arī takas apmeklētāji .

Ienākot meža valstībā pirmā apmeklētājus sagaidīja Meža māte. Klātesošos viņa iepazīstināja ar noteikumiem kādi ir jāievēro ejot pa taku. Kad dalībnieki bija saņēmuši un parakstījuši noteikumu dokumentu Meža māte novēlēja visiem veiksmi Sprīdīša meklēšanā. Un aicināja doties tālāk. Nākošā tikšanās notika ar zirnekļiem. Arī viņi bija sagatavojuši darbiņus. Katrs apmeklētājs saņēma savu laimes pogu un tajā ievēra sev tīkamās krāsas dzīparu, tad ejot pa taku uz tiltiņa bija jāpārvar zirnekļu tīklu izliktais šķērslis. Savukārt Melnajā kalnā jau saimniekoja pūce un viņa aicināja pastāstīt teikas par šo seno sēļu pilskalnu. Bet Sprīdītis joprojām vēl nebija atrasts un svētku dalībnieki bija apņēmības pilni, lai ceļu mērotu tālāk. Noejot no Melnā kalna un šķērsojot tiltu pār Dubupīti, kāds bija izbārstījis uz kāpnēm konfektes, protams daudzi bija pārliecinati, ka tas ir Sprīdītis, bet izrādījās , ka tas bija Lācis. Zinot, ka bērniem patīk saldumi, viņš visus cienāja ar medu un maizi. Tomēr arī lācis nevarēja pateikt kur ir Sprīdītis, bet bija pārliecinats, ka ceļš jāturpina. Atminot lāča uzdotās mīklas ceļotāji devās tālāk, līdz takā sastapa suni Foliju, kas zināja teikt, ka Sprīdītis nekur nebija pazudis kā bija domājusi pamāte, bet bija aizgājis takā satikties ar saviem draugiem . Sprīdītis nācējus aicināja uz sportisku spēli, pēc kuras pamāte Sprīdīti aicināja nākt mājās. Sprīdītis piekrita, bet ar noteikumu , ka mājās viņš pārnākšot tikai tad ja kopā ar viņu varēs nākt draugi un ciemiņi. Pēc garā ceļojuma svētku dalībnieki varēja nobaudīt piparmētru tēju un pīrādziņus.


Написать комментарий