Ķīnas televīzija “The China Travel Channel” popularizēs Latvijas biznesa tūrisma iespējas

foto viss.lv
foto viss.lv

Ķīnas televīzija "The China Travel Channel" popularizēs Latvijas biznesa tūrisma iespējas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmēju kluba "Rīgas marka" valdes loceklis Normunds Štāls.

"The China Travel Channel" pārstāvji Latvijā viesojas no 15. līdz 24.augustam, un vizītes rezultātā taps divas pusstundu garas dokumentālās filmas par Latvijas biznesa tūrisma iespējām raidījumu ciklu programmai "Industriālā Latvija - harmonijā ar dabu".

Kā informēja Štāls, uzņēmēju klubs "Rīgas marka" ir sagatavojis Ķīnas žurnālistiem īpašu programmu, kas ļauj iepazīt Latvijas unikalitāti un vērtības - dabu un kultūrvēsturisko mantojumu, kultūras daudzveidību un tradīcijas, kas pastāv līdzās modernai uzņēmējdarbības videi un tehnoloģijām.

"Filmēšanas grupa apmeklēs Latvijas uzņēmumus, izglītības un kultūras iestādes, kā arī pašvaldības, lai uzzinātu vairāk par uzņēmējdarbības veiksmes stāstiem, sasniegumiem un investīciju potenciālu. Projektā piedalās AS "Latvijas gāze", SIA "Biznesa augstskola "Turība"", Cēsu novada pašvaldība, Rīgas Brīvostas pārvalde, "Latio", ZS "Zemitāni" un Minhauzena muzejs," pastāstīja Štāls.

Viņš uzsvēra, ka šis sadarbības projekts ir labs piemērs tam, kā, iepazīstinot ar Latvijas unikālajām vērtībām, veicināt Latvijas un Rīgas kā biznesa tūrisma galamērķa atpazīstamību plašajā Āzijas kontinentā, kas tālākā perspektīvā ir ļoti nozīmīgi sadarbības attīstībai ekonomikas jomā.

"Projekts ir aktualizējis vairākas problēmas - nepieciešamību vienkāršot vīzu iegūšanu un attīstīt tiešo aviosatiksmi starp Latviju un Ķīnu. Šīs ir vitāli svarīgas problēmas Latvijas uzņēmējiem, kuras, izmantojot mūsu sadarbības partneru pieejamos resursus, uzņēmēju klubs uzņemas atrisināt," teica Štāls.

"The China Travel Channel" pārstāvju vizīte notiek, pateicoties Rīgas domes iniciatīvai, savukārt vizītes organizētājs ir uzņēmēju klubs "Rīgas marka".

Projekta izmaksas esot augstas, tāpēc sadarbības projekta ietvaros Ķīnas telekanāls ir apņēmies segt visas ar filmēšanu un pārraidīšanu saistītās izmaksas, savukārt uzņēmēju klubs "Rīgas marka" kopā ar sadarbības partneriem "Live Riga", SIA "1Travel", SIA "Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils/Versus Grey", LNT, "Hotel Islande", restorānu "Bibliotēka Nr.1" un biedrību "Latvijas-Ķīnas biznesa padome" organizē filmēšanas grupas uzņemšanu, kā arī nodrošina visu nepieciešamo veiksmīgai projekta realizācijai. Projekta izmaksas netiek izpaustas.

"The China Travel Channel" pilnībā ir veltīts ceļojumiem, tas tiek translēts visā Ķīnā un ir viens no lielākajiem tūrisma televīzijas kanāliem Dienvidaustrumāzijā. "The China Travel Channel" kanāla vidējā auditorija sasniedz 510 miljonu skatītāju. "The China Travel Channel" idejiski atbalsta veselīgu dzīves stilu, saudzīgu attieksmi pret dabu un ekoloģiski tīras ražotnes.

Uzņēmēju klubs "Rīgas marka" Uzņēmu reģistrā ir reģistrēts 2011.gada 29.decembrī. Uzņēmēju klubā apvienojas ražotāji, eksportētāji un pakalpojumu sniedzēji, kuri izmanto savu kompetenci un zināšanas kopējai Latvijas eksporta kapacitātes stiprināšanai. Uzņēmēju klubs veidots kā platforma jaunu eksporta un ražošanas attīstības ideju veidošanai, kā arī vide biznesa diskusijām un kooperācijai.


Написать комментарий