Baltkrievu diplomāti apsolīja, ka tuvāk oktobrim uz robežas gandrīz nebūs rindu

foto obozrevatel.com
foto obozrevatel.com

Tiekoties ar Daugavpils un Ilūkstes novadu iedzīvotājiem, baltkrievu diplomāti – Baltkrievijas vēstnieks Aleksandrs Gerasimenko un BR Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks – paskaidroja lielu rindu, kas parasti veidojas uz robežas ar Baltkrieviju, iemeslus. Viņi apliecināja, ka šīs neērtības nenāksies paciest ilgi.

Pēc diplomātu vārdiem, šajā situācijā visvairāk vainīga ir rekonstrukcija, kas tiek veikta no Vitebskas puses un kuru sola pabeigt līdz šī gada 15.oktobrim. „Mums ir prieks, ka cilvēki brauc uz Baltkrieviju, tāpēc centīsimies izdarīt visu no mums atkarīgu, lai atvieglotu šos braucienus pāri robežai. Pēc modernizētā robežpunkta Grigorovsčina – Paterniki atklāšanas rindas nepazudīs pavisam, bet tās samazināsies vismaz par 70%.

Rindu veidošanas problēmā zināmā loma ir tam, ka Latvijas iedzīvotāji savos privātajos braucienos izvēlas robežpunktu Urbani. Tā viņiem ir ērtāk un tuvāk.

Kā arī daudzi kravas pārvadātāji izvairās no braucieniem pāri Latvijas un Krievijas robežai, un šķērso Baltkrievijas robežu. Viņi to skaidro ar labākiem ceļiem un labākām caurlaišanas iespējām.
Neaizmirstiet, ka, atšķirībā no Latvijas robežpunkta, no Baltkrievijas puses robežpunkts Urbani pagaidām nav tehniski pilnīgs. Taču drīzumā tiek plānots to modernizēt”, - paskaidroja baltkrievu diplomāti.


Написать комментарий