Premjers par “airBaltic” investora meklēšanu ar sludinājumu avīzē: tā ir pasaulē pieņemta prakse

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pasaulē ir pieņemta prakse meklēt potenciālo investoru ar sludinājumu avīzē, tā Satiksmes ministrijas (SM) laikraksta "Financial Times" Eiropas un Lielbritānijas izdevumos publicēto piedāvājumu nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akciju iegādei intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" komentēja premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Šajā gadījumā investora piesaistes stratēģija paredz dažādas darbības gan attiecībā uz investoru tiešu uzrunāšanu, gan arī šādā veidā uzrunājot plašu potenciālo investoru loku. Tā prakse principā pasaulē ir pieņemta. Ja pašķirsta dažāda veida ekonomiskos izdevumus, tur diezgan bieži parādās arī dažāda veida sludinājumi investoru piesaistei," skaidroja Dombrovskis.

Jautāts par līdzšinējām sekmēm "airBaltic" investora meklēšanā, Ministru prezidents sacīja, ka SM un piesaistītais konsultants "Prudentia" risina sarunas ar potenciālajiem investoriem. Ne visas šīs pārrunas ir iespējams publiskot, jo iespējamie investori ne vienmēr vēlas sabiedrībai darīt zināmu to, kas šajās sarunās ir spriests.

Premjers atzina, ka būtiskākais faktors, kas apgrūtina potenciālā investora meklējumus, ir lielie aviokompānijas zaudējumi 2010.un 2011.gadā. Tāpēc arī kompānijas vadība īsteno plānu, kas paredz atjaunot lidsabiedrības pelnītspēju 2014.gadā.

"Tas ir būtiskākais jautājums investora piesaistē. Nevienam nav interese ieguldīt milzīgus līdzekļus zaudējumus nesošā biznesā, kāds tas diemžēl kļuva iepriekšējā aviokompānijas prezidenta Bertolta Flika vadībā," akcentēja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija pirmdien laikraksta "Financial Times" Eiropas un Lielbritānijas izdevumos publicējusi sludinājumu, piedāvājot potenciālajiem investoriem līdz 1.novembrim izteikt piedāvājumus par "airBaltic" akciju iegādi Latvijas valdība investoriem piedāvā iegādāties aviokompānijā "airBaltic" līdz 50% mīnus vienu akciju.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" 2011.gadu noslēdza ar 83,6 miljonu latu zaudējumiem. "airBaltic" koncerns 2010.gadā cieta 35,909 miljonu latu zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš, bet koncerna apgrozījums pieauga par 13,2% un sasniedza 204,402 miljonus latu. Savukārt paša "airBaltic" zaudējumi 2010.gadā bija 34,207 miljoni latu, bet aviokompānijas neto apgrozījums palielinājās par 12,1%, sasniedzot 202,487 miljonus latu.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas lielākais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.


Написать комментарий