Turcijā notikušas pirmās 'Twitter' laulības

foto no personīgā arhīva
foto no personīgā arhīva

Stambulā šonedēļ notikušas ar sociālā tīkla Twitter starpniecību reģistrētas laulības, tomēr nav skaidri zināms, vai šis ir pirmais interneta laulību gadījums pasaulē, vai tikai Turcijā.

Ceremoniju vadīja vietējās pašvaldības vadītājs Mustafa Kara. Viņš ar Twitter starpniecību vispirms uzdevuma jautājumus līgavai un līgavainim, vai viņi ir gatavi noslēgt likumīgu laulību. Jaunlaulātie, kas sēdēja blakus ierēdnim, pēc kārtas ierakstīja atbildes savos profilos.

Pēc tam Kara pasniedza jaunajai ģimenei sertifikātu par laulības noslēgšanu. Ceremoniju vēroja vairāki simti viesu, kas atradās tajā pašā restorānā, kur mērs un jaunlaulātie.

Līgavainis Čingizhans Seliks nodarbojas ar ziņu kanālu pārstāvēšanu sociālajos tīklos, bet līgava Džandana izrādījās iesācēja tvītošanā: viņas vienīgais ieraksts mikroblogā saistīts ar laulības noslēgšanu.

Žurnālistiem nav apstiprinājuma tam, vai šī bija pirmā ar Twitter starpniecību noslēgtā laulība pasaulē, bet jau 2008. gadā plašsaziņas līdzekļi ziņoja par vienu no pirmajiem gadījumiem, kad ar tā palīdzību tika izteikts bildinājums.


Написать комментарий