Latvija un vēl astoņas ES valstis cenšas bloķēt kvotu noteikšanu sieviešu pārstāvniecībai uzņēmumu valdēs

foto west-info.eu
foto west-info.eu

Deviņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, tostarp Latvija, apvienojušas spēkus, lai izjauktu bloka ieceri akciju biržu kotētu kompāniju valdēs noteikt 40% sieviešu pārstāvniecības kvotu, pirmdien paziņoja ES diplomātiskie avoti.

"Mēs neatbalstām legāli saistošu noteikumu pieņemšanu Eiropas līmenī, kas attiecas uz sieviešu pārstāvniecību kompāniju valdēs," norāda kāds informācijas avots, citējot vēstuli, kas nosūtīta Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žozē Manuelam Barrozu un viņa vietniecei Vivianai Redingai, kas atbalsta šī ierosinājuma apstiprināšanu.

Vēstulē pausts atzinums, ka "pastāv problēma, ka ir pārāk maz sieviešu [uzņēmumu valdēs] un nepieciešams īstenot pasākumus, lai atbalstītu sievietes, taču tam jānotiek nacionālā līmenī", pavēstīja informācijas avots.

Informācijas avoti ziņo, ka šo vēstuli parakstījušas Bulgārija, Čehija, Latvija, Igaunija, Lietuva, Ungārija, Malta, Nīderlande un Lielbritānija.

Viņi piebilst, ka šis balsu skaits, visticamāk, būtu pietiekams, lai bloķētu šo ierosinājumu, ja tas nonāktu ES balsošanā.

Redingas ierosinājums noteikt lielāku sieviešu pārstāvniecību uzņēmumu valdēs uzņemts ar dalītām jūtām, ES dalībvalstīm kopumā atbalstot šo mērķi, taču vienlaikus paužot iebildumus par fiksētu kvotu noteikšanu.

Pērn Redinga aicināja biržā kotētos uzņēmumus rakstiski apliecināt apņēmību brīvprātīgā kārtā palielināt sieviešu pārstāvniecību valdēs.

Redingas iecere paredzēja, ka šo uzņēmumu valdēs līdz 2015.gadam sieviešu īpatsvaram jābūt 30%, bet 2020.gadā šim rādītājam jābūt jau 40%.

Taču šo apņemšanos parakstīja vien daži uzņēmumi.


Написать комментарий