Direktors Arturs Fedotovs: Valsts valodas zināšanas ir katra Latvijas iedzīvotāja pienākums

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) vadītājs Jānis Andersons radio intervijā aicināja Latvijas valdību un Pārresoru koordinācijas centru „nepieļaut jebkuru maskētu mēģinājumu nostiprināt krievu valodu kā otro valodu mūsu valstī un tās izglītības sistēmā, ieskaitot Latvijas augstskolas”.

Šāda veida vēstule tika sūtīta Nacionālā attīstības plāna 2014.-2020.gg. apspriedes ietvaros. Pēc vēstules autoru domām, nepilni 65 tūkstoši kvadrātkilometru pie Baltijas jūras ir vienīgā vieta, kur latviešu tauta var rūpēties par savas valodas un kultūras saglabāšanu.

Portāls Gorod.lv pēc minētā viedokļa komentāriem griezās pie 9.vidusskolas direktora Artura Fedotova. Pēc direktora domām, ir grūti komentēti šos vārdus, jo viņš pagaidām nav redzējis šāda veida ziņas vai dokumentu.

Artūrs Fedotovs atteicās komentēt sāpīgu valodas tēmu, atzīmējot, ka viņam ir savs viedoklis šajā jautājumā. Viņš atzīmēja, ka valsts valoda jāpārvalda visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo tas ir obligāti katram šeit dzīvojošajam.


Написать комментарий