Daugavpilī meklē labāko jauno skolotāju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Visā pasaulē Skolotāju diena tiek svinēta katra gada 5.oktobrī, Latvijā šiem svētkiem nav konkrēta datuma un saskaņā ar Saeimas 2006.gadā pieņemtajiem grozījumiem likumā „Par svētku un atceres dienām” Skolotāju diena tiek svinēta katra oktobra pirmajā svētdienā.

Šogad profesionālos svētkus pedagogi svinēs 7.oktobrī. Šo svētku priekšvakarā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sadarbībā ar „Swedbank” aicina visus Daugavpils jaunos skolotājus piedalīties konkursā „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs 2012”.

Saskaņā ar konkursa noteikumiem, katra izglītības iestāde dalībai konkursā var pieteikt vienu skolotāju, kura pedagoģiskā darba stāžs ir no viena līdz pieciem gadiem. Kā arī nepieciešams aizpildīt pieteikuma veidlapu un tai pievienot īsu (līdz 5 minūtēm) potenciālā kandidāta video prezentāciju. Minētie dokumenti jāiesniedz Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes 18.kabinetā (Saules iela 7, Daugavpils) līdz šī gada 1.oktobrim.

Pretendentu kandidatūras novērtēs stingra, kompetenta žūrija, kas triju atlašu gaitā izvēlēsies uzvarētāju no 5 labākajām kandidatūrām. Visi pēdējās atlases dalībnieki saņems Goda rakstus, naudas balvas un iespēju sniegt interviju, kas tiks publicēta Daugavpils domes un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes mājas lapās.

Titula „Jaunais Daugavpils skolotājs 2012” ieguvējs saņems arī portatīvo datoru. Konkursa labāko dalībnieku apbalvošana notiks Skolotāju dienai veltītajā pasākumā, kas šī gada 4.oktobrī norisināsies Daugavpils Kultūras pilī.

Konkursa mērķis ir paaugstināt skolotāja profesijas prestižu, noskaidrot izcilus jaunos skolotājus, kā arī motivēt pieredzējušos pedagogus iesaistīties jauno skolotāju un savas skolas vērtēšanā.


Написать комментарий